Societat

Estudiants de la UAB es tanquen al Rectorat per reclamar criteris d’igualtat en les avaluacions per la pandèmia

Asseguren que cal implementar canvis immediats per garantir la igualtat acadèmica de l’alumnat en temps de pandèmia

Membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han anunciat aquest dilluns a la tarda que passaran aquesta nit a l’edifici del Rectorat.

Es tracta d’una mesura que duen a terme per reclamar criteris d’igualtat per a tots els alumnes a l’hora de garantir la seva avaluació acadèmica independentment dels seus recursos, sobretot mentre es mantinguin vigents les mesures adoptades per la pandèmia del coronavirus.

Durant aquest dilluns han obstaculitzat els accessos a l’edifici i han mantingut diverses reunions amb l’equip rector que asseguren que no han estat fructíferes. Per aquest motiu, han optat per mantenir l’ocupació també durant la nit, amb l’objectiu de mantenir els contactes durant tot el dimarts i intentar arribar a una entesa.

“Hi ha hagut reunions durant tot el dia, en algun moment semblava que la resposta del Rectorat era favorable, però al final del dia s’ha tingut una última reunió, i davant la negativa del Rectorat de donar una resposta i aplicar les demandes al gener, s’ha pres la decisió”, assenyala la portaveu del SEPC, Cristina Cambó.

Les peticions s’emmarquen en el context de pandèmia, que asseguren que les situacions dels alumnes s’han accentuat, generant situacions que diferencien les possibilitats d’accés i seguiment al curs acadèmic de manera correcta.

Entre les mesures que reclamen hi ha la petició per flexibilitzar els terminis d’entrega de treballs, disposar de dret a més d’una convocatòria a proves, que hi hagi un avís d’un mínim de 15 dies per a totes les activitats avaluables. De la mateixa manera, demanen garantir espais segurs a la universitat per a poder estudiar, entre altres aspectes.

En aquest sentit, destaca que aquest dimarts es preveu reprendre les converses amb el rector. “En funció de com vagin prendrem decisions”, afegeix. Els estudiants esperen poder arribar a una entesa amb l’equip del rector, i adverteixen que de no ser així romandran a l’edifici de manera indefinida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa