Societat

La nit de Reis resisteix

No es faran cavalcades, però a la majoria dels municipis gironins s’han buscat alternatives per garantir la màgia de la nit de Reis

Reserva prèvia, grups reduïts i mascareta són les constants dels actes programats

No hi faltarà la màgia de la nit de Reis, però serà diferent. Arreu de les comarques gironines les comitives reials s’han hagut d’adaptar a les mesures de prevenció per evitar els contagis i parar els peus a la pandèmia. Avui a la majoria dels ajuntaments s’ha optat per substituir la cavalcada habitual per una recepció estàtica de Ses Majestats o visites dels campaments reials amb les mateixes regles bàsiques a pertot: grups reduïts, reserves de cita prèvia, visites escalonades per franges d’edat i, per descomptat, mascareta i distància de seguretat. En alguns casos es faran retransmissions per les xarxes socials i canals de televisió locals. Però tot i aquestes circumstàncies excepcionals, Ses Majestats s’han compromès a fer arribar els regals a cada casa.

Alt Empordà

Avinyonet de Puigventós

Campament reial al nucli antic, a la població, a la plaça Pintor Joan Sibecas, entre 2/4 de 5 de la tarda i 2/4 de 8 del vespre. Els Reis deixen els regals per als nens a l’ajuntament.

Bàscara

Campament a la plaça de l’Església de Bàscara entre les 3 de la tarda i les 9 del vespre. Els nens nascuts a partir del 2012 i empadronats al municipi podran explicar als Reis on han de deixar el que han demanat.

Borrassà

Campament reial a la Sala l’Ateneu. Horaris convinguts. Es veurà els Reis pel poble a una hora inconcreta.

Capmany

Els nens podran passar per la sala de la Societat per veure els Reis. De les 6 a 2/4 de 7, mainada fins a dos anys; de 2/4 de 7 a les 7, de 3 a 5 anys, i de les 7 a les 8, la de 6 a 11 anys.

Castelló d’Empúries

Recepció als Reis en tres espais: l’envelat de la plaça de les Palmeres, el pati del Palau dels Comtes i la Sala Polivalent. Espectacle a l’envelat de la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava (5 de la tarda); Sala Polivalent (1/4 de 7) i al pati del Palau dels Comtes (2/4 de 8)

L’Escala

Campament reial a la plaça Catalunya a partir de les 4 de la tarda. Prioritat a famílies amb nens de menys de 12 anys. L’itinerari d’entrada serà per l’aparcament de la plaça Catalunya, accedint-hi des del camí Ample, mentre que la sortida es farà per l’accés del carrer Llebeig.

Llançà

Campament reial entre les 4 de la tarda i les 9 del vespre a la residència de temps lliure Casa Marly. L’entrada es farà des del carrer de Roger de Llúria.

La Jonquera

S’ha distribuït un conte en què es donen instruccions als nens i nenes per poder seguir la cavalcada invisible d’enguany. Caldrà estar atents als espetecs, coets i timbals una mica abans de les 5 de la tarda. Al final, els nens i nenes podran anar a la sala La Societat per veure els Reis.

Navata

Els Reis han demanat que no se’ls vagi a esperar, cal estar-se a les cases per veure’ls des dels balcons i finestres quan passin pels carrers.

Palau-saverdera

Els nens i nenes s’han de quedar a casa i els reis preveuen un recorregut pel poble per saludar-los a la tarda.

Peralada

Recepció de Ses Majestats els Reis de les 7 a les 9 del vespre, a l’aparcament de la zona esportiva (accés exclusiu i a peu pel carrer Comte Savallà, i a Vilanova de la Muga, de les 6 a 2/4 de 7 del vespre, davant de Can Sala.

Pont de Molins

Els nens de 0 a 12 anys podran veure els Reis entre les 5 i les 7 del vespre al local social.

El Port de la Selva

Els Reis d’Orient rebran els nens i nenes inscrits a l’Espai Port en l’horari assignat. Es demana puntualitat.

Portbou

Els Reis esperaran els nens a la sala Walter Benjamin: de les 6 a 3/4 de 7 els nens de 0 a 6 anys i de les 7 a 2/4 de 8, els de 7 a 12 anys.

Roses

A la Ciutadella, campament de Ses Majestats a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Els qui no hagin reservat ho podran veure pel canal de Youtube de Roses Cultura.

Sant Climent Sescebes

Els Reis es podran veure al pati de la Rectoria a partir de les 6.

Vilabertran

Els Reis seran a l’Hort del Prior entre les 6 i les 8 del vespre. Porteu el vostre fanalet!

Vilafant

Campament reial a partir de 2/4 de 6 de la tarda a l’espai Àgora, amb espectacle, a partir de 2/4 de 8 es podran veure els Reis a l’escenari.

Vilajuïga

Es podran veure els Reis entre les 6 i les 7 del vespre davant de la plaça de l’Església.

Vilamalla

Els Reis aniran directament a les cases a partir de les 7 del vespre.

Vila-sacra

Ses Majestats els Reis d’Orient estaran al centre cívic perquè tots els infants els puguin saludar a partir de les 7 i fins a 2/4 de 9.

Baix Empordà

Palamós

La Nau dels 50 metres serà la seu d’arribada dels Reis d’Orient a Palamós. Tres sessions amb aforament de 450 persones.

Platja d’Aro

La nova proposta Nit de Reis 2021 s’articula com l’alternativa a les tradicionals cavalcades als carrers del municipi, i tindrà lloc a la sala polivalent de Castell d’Aro i al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro.

Begur/Esclanyà

Ses Majestats arribaran amb helicòpter, visitaran les cases seguint el recorregut de la carrossa reial pels barris d’Esclanyà.

Garrotxa

Olot

El campament reial a la capital de la Garrotxa serà al Parc Nou, a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Besalú
El campament reial a Besalú es farà sota les voltes del claustre. A partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Sant Joan les Fonts

El campament el muntaran al Prat d’en Miquelet, a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

La Vall d’en Bas

Cavalcada sense fer parades, des de Sant Esteve d’en Bas i per tots els pobles del municipi. Sortida, a les 6 de la tarda.

Sant Feliu de Pallerols

Cavalcada amb un itinerari reduït i amb el públic als llocs assignats prèviament, als seus barris corresponents. La sortida serà a 2/4 de 7 de la tarda.

Sant Jaume de Llierca

Campament reial a la plaça de l’Ajuntament. A partir de les 6 de la tarda.

Gironès

Salt

El campament reial que es va obrir ahir a les Naus Guixeres de la Coma Cros continuarà funcionant avui des de les 3 de la tarda fins a 2/4 de 9 del vespre per a grups reduïts i amb reserva prèvia.

Sant Gregori

El campament estàtic és a la plaça de l’Ajuntament de les 4 de la tarda a les 9 del vespre. S’hi han inscrit 250 famílies residents al municipi a través d’una aplicació.

Llagostera

Els Reis Mags tenen previst establir el seu campament reial a l’Edifici Polivalent. Els horaris són de les 10 del matí a la 1 del migdia i de 4 de la tarda a les 9 del vespre.

Bescanó

El campament reial serà a la pista coberta, a la zona esportiva, de les 5 a les 8 del vespre.

Sant Julià de Ramis.
L’arribada dels Reis d’Orient s’ha previst en cinc campaments corresponents als cinc veïnats del municipi: la Garriga (17.30 h), Golf (18 h); les Comes (Parc Infantil. 18.30 h); Montagut (Pista Molí de Can Bram, 19 h); Pla de Baix (darrere Biblioteca 19.30 h) i Pla de Baix (Plaça U d’Octubre, davant del pavelló, 20 h).

Cassà de la Selva

Cavalcada estàtica a l’exterior del pavelló polivalent de les 11 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de les 4 de la tafrda a 2/4 de 9 del vespre. S’emetrà també un programa en directe per internet a www.cassa.cat/cavalcadadirecte.

Celrà

Visita de Ses Majestats al parc Cors, de les 4 de la tarda a les 9 del vespre.

Sarrià de Ter

S’ha previst una cercavila dels Reis de les 6 a les 8 del vespre pels diferents carrers del municipi, però sense públic, amb els veïns mirant-s’ho des del balcó o les finestres.

Vilablareix

S’ha substituït la cavalcada per una visita de les 4 de la tarda a les 7 del vespre a la plaça Perelló.

Pla de l’Estany

Banyoles

La recepció reial es fa al camp de futbol nou, a partir de 2/4 d’1 del migdia.

Porqueres

El campament de Ses Majestats estarà instal·lat als jardins de l’Ajuntament durant la tarda.

Cornellà del Terri
Audiència reial al pavelló d’esports, a partir de les 5 de la tarda.

Ripollès

Ripoll

Campament reial a l’interior del Teatre Comtal. A partir de 2/4 de 5 de la tarda.

Camprodon

Campament reial, a la tarda, al pavelló d’esports.

Sant Joan de les Abadesses

Audiència reial a la plaça Major. A partir de les 6 de la tarda, visites en grups per franges d’edat.

Campdevànol

Recepció reial al pavelló, a partir de les 5 de la tarda. Grups reduïts en franges horàries per barris.

Selva

Lloret de Mar

Els Reis rebran els infants a les pistes d’atletisme de Lloret, amb entrada prèvia i en grups de convivència. L’àrea de mobilitat de l’Ajuntament ha distribuït els assistents (unes 3.000 persones) en dues franges: de les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre.

Blanes

L’Ajuntament ha reforçat la línia de bus –hi haurà un vehicle cada mitja hora– fins a la ciutat esportiva, l’emplaçament triat avui perquè els Reis atenguin els infants. Hi haurà deu sessions: quatre al matí i sis a la tarda. Cal reserva prèvia.

Sant Julià del Llor i Bonmatí

La jornada dels Reis serà telemàtica. Primer l’alcalde rebrà Ses Majestats a l’ajuntament i, a 2/4 de 7 començarà la cavalcada. Per Ràdio Bonmatí s’informarà dels carrers on passa.

Sta. Coloma de Farners

Els Reis seran a l’esplanada del parc de Sant Salvador de les 6 a les 9 del vespre, però la rebuda als infants serà estàtica. Els assistents podran veure els Reis des del cotxe. Visites per franges (menors de 4 anys, a les 6 de la tarda; de 5 a 8 anys, a les 7, i a partir de 9 anys, a les 8 del vespre).

Tossa de Mar

Hi haurà un campament reial a la zona del pavelló. Els infants, amb la seva bombolla de convivència, podran fer el recorregut des del parc de bombers, a partir de 2/4 de 5 de la tarda.

Girona

Més de 200 accions sorpresa durant el dia i arribada dels Reis per TV Girona al vespre

Girona s’omplirà avui de màgia, amb més de 200 accions sorpresa itinerants i de petit format, que faran al llarg del dia diverses comitives reials cobrint tots els barris. Al vespre l’arribada de Ses Majestats es podrà veure per TV Girona a partir de les 8. Al final es convidarà tots els nens a sortir al balcó amb el fanalet a cantar la cançó dels Tres Reis. Després hi haurà “un petit espectacle de focs artificials” des de set punts de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES