Societat

Mor Joan Corbella, psiquiatre i divulgador científic

Es va convertir en un rostre popular per la seva difusió de la psiquiatria en diversos mitjans de comunicació

El psiquiatre i divulgador científic Joan Corbella va morir ahir a Palma a l’edat de 76 anys, segons va anunciar a Instagram la seva esposa, l’escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer. Corbella va esdevenir un personatge popular per les seves participacions als mitjans de comunicació, en què comentava aspectes relacionats amb la psiquiatria i la seva aplicació a la vida quotidiana. Entre altres mitjans, havia col·laborat amb TV3, IB3, Ràdio Barcelona, COPE, Ràdio Estel, Onda Cero i el suplement dominical del diari Avui. Una de les seves últimes aparicions a la televisió va tenir lloc el 15 de febrer de l’any passat, al programa Preguntes freqüents de TV3.

Nascut el 1945 a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), on el seu pare feia de metge, Corbella va seguir les passes professionals del seu pare i va estudiar medicina. Va ser quan va començar a treballar per al doctor Ramon Sarró, encara durant la seva època d’estudiant, que es va decantar per la psiquiatria com a especialitat.

Llibres de divulgació

Corbella va destacar en l’àmbit de la divulgació amb la publicació de diversos llibres sobre psiquiatria de gran èxit entre els lectors, com ara Una relació: pares i fills, Viure cada dia, El pas del temps en l’estat d’ànim, Tristeses i depressió, Por del silenci o Vida quotidiana. A més, també va escriure la novel·la D’avui per demà, amb la qual va guanyar el premi Ramon Llull l’any 1997. Corbella també va ser el coordinador de l’edició de l’Enciclopèdia Pràctica de la Psicologia.

L’any 2005 es va casar a Palma amb Maria de la Pau Janer, amb qui havia col·laborat en diversos espais de televisió i ràdio. Des de llavors s’havia establert a Mallorca. En el seu compte d’Instagram, l’escriptora mallorquina va acomiadar-se del seu marit amb un poema de Rainer Maria Rilke: “Al meu amor, Joan Corbella, en el dia de la seva mort: Apaga aquests ulls meus: no deixaré de veure’t, si em tapes les orelles podré igualment sentir-te, i podré sense peus anar vers tu i sense boca podré encara conjurar-te. Lleva’m els braços i t’agafaré amb el meu cor com si fos una mà; para’m el cor, bategarà el cervell; i si al meu cervell tu cales foc, llavors et portaré a la meva sang.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona