Societat

L’alcaldessa de Vic diu que l’atac a la comissaria va ser obra “d’un grup reduït de persones molt ben preparat”

Els Mossos estan avaluant els danys a l’edifici policial, que va rebre l’impacte de pedres i diversos objectes

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha lamentat que en la manifestació d’aquest dimarts al vespre per denunciar l’empresonament de Pablo Hasél es va “travessar una línia” i ha apuntat en declaracions a Rac1 que l’atac a la comissaria de Mossos va ser obra d’un “grup reduït de persones molt ben preparat”. En aquest sentit, ha dit que alguns dels manifestants anaven “preparats” per cremar contenidors, tot i que ha afegit que no té “prou informació” per dir si l’atac va ser premeditat. Aquest dimecres el cos policial està avaluant els danys a l’edifici policial, que va rebre l’impacte de pedres i diversos objectes que van provocar el trencament de portes i finestres. A més, els manifestants també van trencar el sistema de videovigilància.

Els incidents es van tancar amb almenys quatre detinguts i 11 agents ferits. Els quatre detinguts –tres dels quals van ser arrestats per Mossos i un per la Guàrdia Urbana- es troben a l’interior de la comissaria de Vic a l’espera de passar a disposició judicial en les properes hores.

El Col·legi d’advocats de Vic condemna els fets

El Col·legi d’Advocats de Vic condemna “enèrgicament” els actes vandàlics que van tenir lloc aquest dimarts a la capital d’Osona “aprofitant la manifestació de protesta totalment legítima i pacífica” en contra l’empresonament de Pablo Hasél. A més, asseguren en un comunicat que, en el moment de l’atac a la comissaria dels Mossos, una advocada col·legiada es trobava dins de l’edifici policial i va “arribar a témer per la seva integritat física”. A més, donen el seu suport al cos de Mossos i deixen clar que “cap actitud violenta no té ni pot tenir cabuda en una societat democràtica”, ja que consideren que, fins i tot la indignació, s’ha de vehicular “sempre i únicament a través de la paraula i la resta d’expressions pacífiques”.

A través del comunicat els advocats també deixen clar que la llibertat d’expressió és un “dret fonamental sobre el qual necessàriament s’ha d’edificar tota societat democràtica” i recorden que l’article 20 de la Constitució recull aquest dret “atorgant-li una especial protecció”.

En aquest sentit, fan una crida perquè les autoritats i administracions competents “encarin sense embuts” un debat sobre si resulta proporcionada la pena privativa de llibertat per a casos com el de Hasél. També reclamen que “emprenguin d’immediat les reformes pertinents per evitar l’empresonament d’artistes com Pablo Hasél, com a via per enfortir el dret fonamental a la llibertat d’expressió, el principi democràtic i els valors superiors de l’ordenament jurídic de la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia