Societat

El virus frena el descens amb les UCI plenes

El Procicat ajorna fins avui la decisió per acabar de valorar l’evolució de les dades

Fa dos o tres dies que la corba epidemiològica que anava descendint des del 13 de gener s’ha aplanat. Ahir el risc de rebrot es va mantenir en 274 punts, igual que el dia anterior, i la velocitat de transmissió, la famosa Rt, va pujar de 0,01 i es va situar en 0,85. I mentre frena el descens del virus, les UCI continuen plenes de pacients Covid. Ahir, en lloc de baixar, com sí que ho van fer els ingressos, va pujar de quatre el nombre de pacients i es va situar en 616, una xifra que preocupa enormement el departament de Salut perquè, com va dir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, seria molt difícil d’afrontar una quarta onada “si es comença amb 300 malalts més a les UCI que la segona”.

El Procicat ha d’aprovar noves mesures que entraran de vigor dilluns i Salut segueix molt atentament l’evolució de les dades perquè, tal com ha explicat Argimon, si l’aplanament es converteix en tendència “acabarà condicionant qualsevol decisió”. En principi, la reunió havia de ser ahir però es va acordar d’ajornar-la, amb tota probabilitat fins avui divendres, per acabar d’analitzar “com s’acaben de consolidar les dades”.

De totes formes, i amb un increment de casos de les noves variants, no s’espera una obertura important en les restriccions, perquè durant tota la setmana tant el secretari general de Salut, Marc Ramentol, com la mateixa consellera, Alba Vergés, han anat avançat que, en tot cas, sempre que les dades ho permetin, hi haurà petites modificacions.

El 5,8% dels catalans ja han estat vacunats

Un total de 446.929 catalans ja han rebut una o dues dosis de la vacuna anti-Covid, el que equival ja al 5,8% de la població total. D’aquest total, 175.397, el 2,27%, ja han completat la pauta de les dues dosis i 271.532 persones –el 3,5% de la població– ja tenen posada la primera.

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) va reclamar ahir a governs i organitzacions mundials establir i aplicar mecanismes legals que millorin “substancialment” la producció i distribució de vacunes contra la Covid. Els metges entenen que cal facilitar la producció per poder tenir el major nombre de dosis a un cost més baix i poder fer-les servir més ràpidament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto