Societat

Més de 300 persones marxen fins a Brians per exigir l’alliberament dels vuit anarquistes acusats d’organització criminal

La protesta ha estat seguida de prop per un fort dispositiu policial

Més de 300 persones han fet una marxa solidària aquest diumenge des de Martorell fins a la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, per exigir l’alliberament dels vuit anarquistes acusats de cremar la furgoneta de la Guàrdia Urbana.

La marxa, que ha recorregut 6 quilometres, ha acabat a les portes del centre penitenciari on estan tancats els detinguts.

La protesta ha comptat amb una fort dispositiu policial i, durant el recorregut, els manifestants han cridat consignes en contra de les presons i a favor de la llibertat d’expressió.

Els vuit anarquistes, cinc homes i tres dones, van ser arrestats després de la manifestació celebrada el dissabte 27 de febrer al centre de Barcelona per la llibertat de Pablo Hasél.

La marxa, que s’havia d’iniciar a les onze del matí a l’estació de tren de Martorell, ha començat gairebé una hora tard perquè la policia ha identificat totes les persones que arribaven amb tren.

Un fort dispositiu policial ha seguit de prop els manifestants durant els 6 quilometres de trajecte que han fet a peu des de Martorell fins a Brians 1, la presó on estan detinguts els vuit anarquistes acusats de cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana durant una protesta a Barcelona. La manifestació, totalment pacífica, ha arribat fins a les portes de la presó sense cap incident.

Durant tot el recorregut, els manifestants han clamat a favor de l’enderroc de les presons i contra el que, asseguren, és un “complot policial” contra els vuit anarquistes italians.

Tots ells van ser arrestats després de la manifestació celebrada el dissabte 27 de febrer pel centre de Barcelona amb el lema ‘Fins que caiguin. Res a perdre tot per guanyar’.

Se’ls acusa de manifestació il·lícita, desordres públics, atemptat contra agents de l’autoritat, delicte continuat de danys, homicidi en grau de temptativa i pertinença a grup criminal, tots ells penats amb penes de presó.

Després de comparèixer novament aquest dimarts 9 de març davant del jutjat d’instrucció número 2 de Barcelona -que serà qui instruirà la causa-, la jutgessa va emetre una nova interlocutòria en què manté la mesura cautelar de privació de llibertat per a les vuit persones empresonades.

Des del grup de suport han activat un compte bancari per rebre aportacions que ajudin a costejar les despeses judicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona