Societat

Trànsit preveu que avui circulin 930.000 vehicles a l’àrea de Barcelona 

L’administració desplega aquest cap de setmana un dispositiu com els d’abans de les restriccions

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que aquest divendres es desplacin per les entrades i sortides de l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 930.000 vehicles, un 5% menys que un divendres de pre pandèmia, a les portes del primer cap de setmana des de Nadal en què es podrà sortir de la comarca.

Segons la previsió de Trànsit, per a aquest divendres s’estima que es mouran per la corona metropolitana de Barcelona un total de 930.000 vehicles, enfront dels 988.000 que ho feien habitualment el mateix dia de la setmana abans de les restriccions de mobilitat pel coronavirus.

De fet, la mobilitat viària a Catalunya s’ha disparat gairebé un 10% en aixecar-se dilluns passat el confinament comarcal per als desplaçaments de persones que conviuen, i se situa només un 5% per sota de l’etapa pre pandèmia, motiu pel qual Trànsit desplegarà aquest cap de setmana un dispositiu com els d’abans de les restriccions per evitar embussos cap a la platja i la muntanya.

A més, davant l’increment de la mobilitat previst per a aquest cap de setmana, el primer des de Nadal sense confinament comarcal -malgrat que per a aquest divendres i el dissabte es preveuen pluges i fins i tot nevades en alguns punts de Catalunya-, els Mossos d’Esquadra també duran a terme un control dinàmic als parcs naturals per evitar congestió en els aparcaments i per reduir la interacció social.

El Govern ha demanat que s’extremi la precaució i ha advertit que els desplaçaments més enllà de l’àmbit comarcal solament estan permesos per convivents, per la qual cosa els Mossos d’Esquadra efectuaran uns 400 controls dinàmics i multaran als quals viatgin amb persones que no siguin de la seva bombolla.

L’administració ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans per no viatjar amb persones que no siguin del seu àmbit de convivència i ha demanat que es porti algun document que ho acrediti -com el DNI- per evitar que els Mossos els multin i els obliguin a tornar a casa si els sorprenen en un control.

En aquest sentit, la Generalitat ha mostrat la seva preocupació pel fet que el ritme de descàrregues de la declaració d’autorresponsabilitat -que el Govern recomana utilitzar encara que no és obligatòria, per facilitar la labor dels Mossos d’Esquadra en els controls sobre els desplaçaments- ha baixat de les 80.000 del passat dilluns a les 15.000 del passat dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA