Societat

Els Mossos resolen un segrest que es va produir per pressionar una dona per un judici sobre violència masclista

L’exparella de la víctima va retenir el cosí de la dona, de 23 anys

Els Mossos d’Esquadra han resolt un segrest que s’havia produït per pressionar una dona davant d’un judici proper relacionat amb un cas de violència de gènere. La policia catalana ha detingut dos homes, de 37 i 36 anys i nacionalitat equatoriana, un com a presumpte autor d’un segrest i l’altre com a còmplice. Els fets van tenir lloc dijous passat, quan una dona va trucar al 112 per alertar que la seva ex parella s’havia emportat per la força al seu cosí, de 23 anys. Es dona la circumstància que l’home estava pendent d’un judici per violència de gènere que s’havia de celebrar en les properes setmanes i volia pressionar la dona amb el segrest perquè tornés amb ell.

Els Mossos van desplegar un dispositiu policial i un cop van constatar els fets i la imposició de condicions per a l’alliberament de l’ostatge ho van posar en coneixement de la Unitat de Segrestos i Extorsions. Aquesta va desplaçar especialistes al lloc per iniciar les investigacions i fer l’assessorament en les negociacions.

Els agents van poder establir que la motivació principal de l’autor del segrest tenia a veure amb la gelosia cap a la seva ex dona davant la possibilitat que hagués refet la seva vida sentimental. A més, en les properes setmanes tenien un judici pendent on l’home constava encausat com a presumpte autor de violència en l’àmbit de la llar. Es tractava d’un home amb diversos antecedents policials i un perfil violent, fet que va disparar totes les alarmes dels investigadors. Aquesta realitat va comportar que es posés en marxa un dispositiu de protecció i acompanyament permanent de la denunciant.

Hores més tard i com a conseqüència del dispositiu policial, es va dur a terme un operatiu de control en una casa d’una urbanització de Rubí (Vallès Occidental), on les indagacions policials situaven que l’autor del segrest retenia contra la seva voluntat al cosí de la denunciant, amb la col·laboració d’un còmplice.

Finalment, els mossos van poder alliberar el noi sa i estalvi i van detenir l’autor del segrest i el seu còmplice. Tots dos tenien un ampli historial delictiu i amb connexions amb algunes bandes juvenils de caràcter violent. També tenien diversos requeriments de detenció dictats per diversos organismes judicials.

La investigació ha estat tutelada pel Jutjat d’Instrucció 1 de l’Hospitalet de Llobregat, que ha decretat l’ingrés a presó preventiva de l’ex parella de la dona i llibertat amb càrrecs per al còmplice.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró