Societat

L’operació sortida comença a mig gas

Fins a les vuit del vespre van marxar de l’àrea de Barcelona 170.355 vehicles, un 13,3% menys que el 2019

L’operació sortida de vacances de Setmana Santa va arrencar ahir amb menys intensitat de la prevista. Fins a les vuit del vespre havien marxat de l’àrea metropolitana de Barcelona 170.355 vehicles, fet que representa un increment del 3,5% respecte a divendres passat, quan ja es podia circular lliurement per tot el territori català sempre que es fes amb el grup bombolla, però un 13,3% menys que el divendres equivalent del 2019, segons les dades facilitades pel Servei Català de Trànsit (SCT). Només hi va haver retencions puntuals a causa d’accidents i, tal com estava previst, no hi va haver complicacions de mobilitat.

Es tracta d’un índex de moviment de vehicles molt per sota de les previsions, que assenyalaven que entre ahir a les 15 h i avui a la mateixa hora podrien sortir de l’àrea de Barcelona un mínim de 440.000 vehicles i un màxim de 500.000. Així, la tendència és similar a la del cap de setmana anterior, quan el volum de trànsit es va situar un 12% per sota dels valors prepandèmia.

Durant tota la Setmana Santa, els Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya. En les carreteres de màxima mobilitat i també en vies secundàries on es preveu més circulació, hi haurà controls preventius centrats en els principals factors d’accidentalitat, com velocitat, distraccions, seguretat passiva i alcoholèmia i drogues. A la resta de l’Estat, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va anunciar que 64.200 agents de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil vetllaran pel compliment de les restriccions de confinament perimetral autonòmic i ahir ja es van poder veure controls en diversos punts com ara l’estació Joaquim Sorolla de València.

Reforç al metro durant la Setmana Santa

El metro mantindrà de dilluns a dijous de la setmana vinent el 100% de l’oferta de dia feiner lectiu, fet que representa de mitjana un 16% més de capacitat a l’hora punta del matí i un 14% més a l’hora punta de la tarda respecte al mateix període d’abans de la pandèmia. Aquest cap de setmana i el vinent s’aplicaran reforços especialment en hores punta i en les línies L1, L4 i L5. Així, l’oferta del metro se situa en un màxim històric en Setmana Santa per evitar aglomeracions en plena pandèmia. La resta d’operadors del transport públic de l’àrea de Barcelona mantindran en general el servei que és habitual en dia feiner no lectiu des del dilluns 29 de març al dijous 1 d’abril, i l’habitual de cap de setmana avui i demà i el proper cap de setmana de Pasqua, que abraça del divendres 2 fins al dilluns 5 d’abril. Per al servei ferroviari, es manté el tancament a mitjanit, amb horari constant cada dia de la setmana des de les cinc de la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA