Societat

El bisbe beneeix la palma en una cerimònia quasi íntima

Unes 230 persones van acudir ahir al matí a la missa de Rams a la Catedral seguint els protocols d’higiene i distància

Pardo va demanar “ciència, consol i coratge” per fer front a la pandèmia

La benedicció de les palmes i palmons del diumenge de Rams va tornar ahir a les parròquies de les comarques de Girona, després de la suspensió forçosa de l’any passat, però adaptada, com tantes altres coses de la nostra vida, a les mesures sanitàries imposades per la pandèmia. Enfront del miler llarg de persones que se solien congregar a la porta dels Apòstols perquè el bisbe els beneís la palma de Rams, ahir estava proscrita qualsevol forma d’aglomeració, i el ritual es va haver de complir a l’interior de la nau en una espècie de benedicció urbi et orbi que no admetia cap tractament singularitzat, ni tan sols esgrimint el pasqual “deixeu que els infants s’acostin a mi”.

Les mesures anticovid, que limiten l’aforament dels recintes religiosos al trenta per cent de la seva capacitat, van obligar el Capítol a habilitar un màxim de 250 seients a l’interior de la Catedral, que de tota manera no es van acabar d’omplir del tot, i a establir un circuit d’entrada i sortida amb dispensadors de gel hidroalcohòlic. Algunes persones, a més, van preferir seguir l’ofici des de les cadires situades darrere l’orgue a través d’una gran pantalla, potser per precaució, a pesar que hi havia seients disponibles a la nau.

El mateix bisbe, Francesc Pardo, va lamentar els inconvenients d’una cerimònia tan profilàctica, advertint, però, que “el sentiment de benedicció és el mateix”. “Més que mai necessitem que Jesús entri a casa nostra per donar-nos coratge”, va dir en al·lusió a l’emergència sanitària, enfront de la qual va demanar que l’esperit cristià entri també als hospitals i les residències per donar “consol, guariment, ciència i misericòrdia”, però també a les institucions, per tal que es pugui “viure amb joia la gran festa de la Resurrecció”. Cap catàstrofe vírica va aconseguir alterar, però, l’arrelada tradició de mudar-se per a l’ofici de Rams i de retratar-se a la sortida amb el palmó ben fimbrat; alguns, fins i tot, amb la capsa del tortell acabat de comprar a la falda.

Platja d’Aro es reactiva

També hi va haver serveis pasquals a altres esglésies gironines, com a les tres parròquies de Blanes, la de Ca la Guidó, Santa Maria i la Sagrada Família, al barri dels Pins. Molta gent va aprofitar el bon temps per anar a la segona residència o disfrutar d’un dia a fora. A Blanes mateix, aquest cap de setmana han passat dels 99.000 vehicles habituals a més de 140.000. A Platja d’Aro, una de les destinacions preferides dels gironins, es calcula que entre dissabte i diumenge s’hi van desplaçar prop de 60.000 persones. Des que es va aixecar el confinament comarcal i es va permetre la reobertura dels comerços en dies festius, el trànsit al municipi ha augmentat un 35%, cosa que fa preveure una bona campanya de Setmana Santa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona