Societat

Interior prorroga les restriccions d’entrada per aeroport des de tercers països

La mesura té l’objectiu d’”afrontar el risc derivat de noves variants i de la situació epidemiològica” d’alguns estats

El Ministeri de l’Interior ha dictat una ordre per prorrogar les restriccions d’entrada a l’estat espanyol per via aèria als passatgers procedents de països de fora de la Unió Europea i de l’espai Schengen fins el 31 de maig. L’ordre també adapta aquestes limitacions d’entrada per les fronteres aèries a l’evolució de la pandèmia en els diferents països. Concretament, a partir de l’1 de maig, els viatgers procedents, amb o sense escales, de l’Índia, Brasil, Sud-àfrica, Botswana, les Comores, Ghana, Kènia, Moçambic, Tanzània, Zàmbia, Zimbàbue, Perú i Colòmbia només podran entrar en supòsits concrets. La mesura té l’objectiu d’ “afrontar el risc derivat de noves variants i de la situació epidemiològica” d’aquests països, indica el ministeri.

L’ordre està firmada pel ministre Fernando Grande-Marlaska i publicada aquest divendres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Concretament, només podran entrar els viatgers procedents d’aquests països si són residents a Espanya o a Andorra o ciutadans espanyols i la seva parella o ascendents i descendents que estiguin al seu càrrec, “sempre que viatgin amb o per reunir-se amb ell”.

També podran entrar a l’Estat el personal necessari per portar a terme activitats de transport aeri, així com personal diplomàtic, consular, d’organitzacions internacionals, militars, de protecció civil i membres d’organitzacions humanitàries en l’exercici de les seves funcions o persones que acreditin de forma documental motius de força major o situació de necessitat, l’entrada dels quals es permetrà per motius humanitaris.

La mesura s’adopta en consonància, expliquen des d’Interior, amb les mesures adoptades pel Ministeri de Sanitat per establir la quarantena a les persones que arribin d’aquests països. “Amb l’objectiu d’acompanyar aquestes mesures i de facilitar-ne el control del compliment, procedeix a limitar les categories de persones exemptes de la restricció genèrica aplicable a aquests països”, assenyala el text publicat al BOE.

Les restriccions d’entrada per via aèria a passatgers procedents de països de fora de la Unió Europea i de l’espai Schengen s’han anat prorrogant i adaptant a l’evolució de la pandèmia en els diferents països. L’última pròrroga, que va entrar en vigor el 26 de març, acabava aquest divendres a la mitjanit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona