Societat

Reorganitzen el mercat de Blanes per encabir-hi tots els marxants

Una nova distribució municipal farà que els paradistes, repartits en tres sectors, siguin cada dilluns al passeig

Els marxants del mercat dels teixits dels dilluns a Blanes van recuperar ahir la normalitat. Atenent la seva petició, l’Ajuntament ha accedit que puguin parar tots alhora –fins ara la meitat parava una setmana i l’altra, la següent– i ha reorganitzat l’espai dels paradistes al passeig de Mar amb una nova distribució, amb tres sectors delimitats i amb control d’accés.

La regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern (En Comú Podem), i l’alcalde, Àngel Canosa (ERC), han dut el pes de les negociacions amb els responsables dels marxants. Ahir, per primer cop des de feia més d’un any, 180 parades de roba van repartir-se pel passeig, des de la plaça Catalunya fins a gairebé la zona portuària.

L’Ajuntament va tancar la zona de compra amb tanques i cintes i, mitjançant una empresa de seguretat, comptava el nombre de presents. Hi havia nou accessos i onze vigilants controlaven que es complissin les normes de seguretat. Als mercats, i segons el Procicat, l’aforament permès està limitat al 30%.

Els marxants i els responsables municipals van acordar fa uns dies el nou dispositiu, sota la supervisió de la policia local i Protecció Civil. Un dels representants dels paradistes, Jaume Riera, beneeix el canvi de l’Ajuntament. “L’economia del sector està malament i això ens ajudarà. S’ha de tenir en compte que nosaltres també som comerç de Blanes, i sempre hem tingut el suport de botiguers del poble”, afirma.

Inicialment, quan va esclatar la pandèmia, l’alcalde havia demanat als paradistes que es desplacessin a l’esplanada de l’antic pavelló, a mig quilòmetre del passeig. Tenint en compte un precedent d’anys enrere, els marxants no ho van acceptar. També van provar de distribuir-se per tot el passeig –en direcció als càmpings– però “va ser un desastre”, diu Riera, que es queixa del tracte discriminatori de l’Ajuntament de Blanes, on podien treballar cada quinze dies des l’octubre. Al novembre van estar tres setmanes sense parar perquè els volien fer anar al pavelló.

Marxa lenta

La nova distribució arriba després que a l’abril els marxants fessin un acte de protesta amb una marxa lenta de furgonetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona