Societat

Joventut planteja grups de 30 nens a les colònies d’estiu

Els casals es podran organitzar en bombolles de fins a 24 infants

Es permetran acampades amb tendes petites

Els casals es podran organitzar aquest estiu amb grups de convivència –sense barrejar-se amb d’altres– d’un màxim de 24 infants i les colònies, de 30, sempre que les restriccions establertes pel Procicat no limitin el nombre d’assistents a les activitats de lleure educatiu per sota d’aquestes xifres. Ara està limitat a sis participants, excepte que sigui una extraescolar dins d’un grup bombolla escolar. La recomanació de Joventut, però, és que les activitats s’organitzin en grups d’entre 10 i 14 participants pels avantatges organitzatius i pedagògics que representen els grups més reduïts. L’estiu passat les activitats s’organitzaven en grups de convivència de fins a 10 participants. El nombre de monitors haurà de ser el mateix que estableix la normativa del 2016: un mínim de dos si el grup és menor de 10 participants i, a partir d’aquesta xifra, una ràtio d’un per cada deu.

Aquesta és una de les principals novetats dels criteris per desenvolupar les activitats de l’educació en el lleure elaborats per Joventut per a aquest estiu. S’han actualitzat recomanacions que s’han vist més efectives en la lluita contra el coronavirus, com ara la necessitat de ventilar. Es recomana fer les activitats amb les finestres obertes i, en tot cas, ventilar els espais en cada canvi de grup o activitat durant un mínim de deu minuts cada hora, com es fa a les escoles. Pel que fa als símptomes, en els casos dels casals els hauran de comprovar les famílies i a les colònies els controlaran cada dia els monitors.

Una altra novetat es refereix a les tendes de campanya. L’estiu passat es demanava que les tendes fossin grans i que els caps de les persones estiguessin separats per dos metres. Ara es permetran les tendes petites en les acampades, on la separació ha de ser d’un metre i mig i preferiblement s’ha de dormir amb la porta de la tenda oberta per garantir la ventilació. Es desaconsella pernoctar en càmpings, llevat que es pugui garantir que el grup no entrarà en contacte amb altres usuaris.

La mascareta serà obligatòria en els trajectes en autocar a partir dels sis anys d’edat i recomanable a partir dels tres. Serà també obligatòria en l’entrada i la sortida dels casals, però el seu ús dependrà de l’activitat, ja que el document assenyala que no caldrà quan l’ús sigui incompatible amb aquesta, tal com indiquen les autoritats sanitàries. La distància física haurà de ser compatible amb el criteri pedagògic, i es promouran aquelles activitats en què no siguin necessaris la proximitat i el contacte.

LA XIFRA

10
participants
per grup és la recomanació que fa la Generalitat, tot i que es podran ampliar fins a 24 o 30.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona