Societat

Esperant poder tornar a encistellar

Les cistelles que hi havia a les places Folch i Torres i Terenci Moix de Ciutat Vella van ser retirades fa mesos en compliment de les mesures anti-Covid-19

Alguns veïns s’havien queixat de l’excés de soroll provocat pel joc

Terenci Moix i Folch i Torres tenen en comú que tots dos es van guanyar la vida escrivint, que tots dos han donat nom a places de Ciutat Vella i que en aquestes places on se’ls fa homenatge hi ha una instal·lació per jugar a bàsquet que té molta requesta. Ara no. A les places ja no s’hi juga perquè fa uns mesos l’Ajuntament de Barcelona va fer retirar les cistelles, deixant els pals nus i les pistes de joc inservibles. La causa, la Covid-19 i l’afany de les administracions per evitar aglomeracions de persones que puguin afavorir la propagació del coronavirus.

I el cert és que les pistes de la Terenci i la Folch i Torres tenen molt d’èxit, amb la celebració de constants partits de bàsquet d’aficionats. Un dels principals usuaris d’aquestes instal·lacions esportives a l’aire lliure és la comunitat filipina, amb presència molt important al barri del Raval, i que han estat un dels grans perjudicats per la retirada de les cistelles.

El que va desconcertar els usuaris de les pistes és que les cistelles es van retirar aquest principi d’any, quan l’alerta per la Covid-19 ja feia temps que obligava a aplicar mesures de distància social. Els usuaris van reaccionar a la retirada amb una manifestació amb pilotes de bàsquet, però la protesta no va tenir èxit.

Des de l’Ajuntament s’explica que la mesura s’ha pres en aplicació de la normativa sobre la Covid-19 que s’aplica en espais esportius. El que sorprèn és que les cistelles s’hagin tret d’aquestes places de Ciutat Vella però en altres punts de la ciutat, com ara la plaça de les Glòries, s’hi hagin mantingut, tot i que també és una pista oberta a tothom i a l’aire lliure. La diferència entre un i altre cas és que la normativa sí que preveu que es pugui jugar en espais que estan delimitats, i en el cas de les Glòries les cistelles són dins d’un recinte tancat per unes xarxes que fan de mur permeable. També es pot jugar, per exemple, als pavellons coberts de Barcelona, on se suposa que hi ha un major control de les normes sanitàries que al carrer.

En el cas de les pistes de Ciutat Vella també s’ha donat el problema del soroll. A les places s’hi apleguen diversos equips que van rotant un rere l’altre i aquest fet suposa un ús intensiu de l’espai públic amb la consegüent molèstia per als veïns. De cara a resoldre aquest fet, l’Ajuntament ha optat per comprar unes noves cistelles que amorteixen el soroll i aquestes seran les que s’hi posaran un cop el Procicat autoritzi a reprendre l’activitat normal a les places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA