Societat

La discriminació per utilitzar el català, al jutjat

El ciutadà flamenc resident a Bigues i Riells que el desembre del 2019 va denunciar dos agents de la Guàrdia Civil per haver-lo vexat a l’aeroport del Prat pel fet de parlar en català va declarar ahir als jutjats del Prat de Llobregat. Des de la Plataforma per la Llengua, que li ha ofert suport legal, celebren que un cas com aquest de discriminació lingüística sigui investigat per un jutjat penal, i confien que arribi a judici perquè els fets “comporten un delicte contra la intimitat comès per funcionaris públics”. Per demostrar els fets, consideren clau que la jutgessa pugui visionar les imatges captades per les càmeres de seguretat. Representants polítics d’ERC, JxCat i la CUP, així com l’alcalde de Bigues i Riells, Joan Josep Galiano, i la presidenta de la Plataforma per la Llengua, Neus Mestres, li van donar suport al jutjat.Des de la Plataforma per la Llengua destaquen que aquest “no és un cas aïllat” –n’ha detectat 68 casos entre el 2007 i el 2019–, però el fet que s’estigui investigant als jutjats pot servir per demostrar la necessitat de denunciar fets similars per fer valer un dret fonamental com és parlar en català a Catalunya.

El denunciant, Kris Charlier, que es defineix com “un flamenc amb cor català”, va explicar que espera que la jutgessa porti el cas a judici. “El que va passar va ser molt desagradable i s’han de jutjar els fets”, va dir. L’home va ser aturat perquè duia una cosa a sota la roba –una bossa d’estoma que li van col·locar arran d’un càncer– per un agent de seguretat i dos guàrdies civils, que li van exigir parlar castellà. El van obligar a abaixar-se els pantalons, ja que no volia ensenyar la bossa, i tot seguit el van denunciar per pertorbació de l’ordre públic i per no cooperar amb la policia. Més tard, quan ja havia embarcat, li van comunicar que la policia li havia prohibit volar i el van fer sortir de l’avió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona