Societat

Les terrasses i els passejos de la Costa Brava s’omplen amb el bon temps i amb la mirada fixada en els sopars

El comerç del litoral gironí celebra l’aixecament de les restriccions perquè “beneficia a tothom”

Les terrasses i passejos de la Costa Brava s’han omplert aquest cap de setmana aprofitant el bon temps i l’aixecament de l’estat d’alarma.

Els restauradors treballen ara amb la mirada fixada als sopars que podran començar a servir a partir d’aquest diumenge al vespre.

Hostaleria a banda, qui també està “molt satisfet” amb l’allargament de l’horari de bars i restaurants és el comerç del litoral gironí.

A Platja d’Aro s’ha celebrat la ‘Botiga al carrer’ aquest diumenge, aprofitant que més enllà de les cinc de la tarda l’hostaleria pot seguir oberta.

“Això beneficia a tothom, perquè abans, a les cinc veies que la gent marxava, malgrat que les botigues seguien obertes”, assenyala el president dels comerciants de Platja d’Aro, Manel Canadell.

Satisfacció entre els comerciants i els hostalers de la Costa Brava després d’un “bon cap de setmana”.

Les bones temperatures han fet que molts visitants omplissin els carrers de localitats com Palamós, Cadaqués, Platja d’Aro o Blanes. Però el que més il·lusiona el món de l’hostaleria, i de retruc el del comerç, és poder servir de nou sopars a partir d’aquest diumenge.

El sector recorda que, en la majoria de municipis, es tracta d’una oferta “global” i, per tant, el tancament de la restauració afecta directament la resta de serveis.

“El que ens hem trobat aquestes setmanes és que a partir de les cinc de la tarda la gent se n’anava cap a casa, perquè ni tan sols podien anar a prendre alguna cosa en un bar. Això, nosaltres ho hem notat molt”, explica el president de l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (ADEM), Manel Canadell.

En aquest sentit, des de l’ADEM també lamenten que l’oci nocturn es mantingui tancat a Platja d’Aro. “És un sector molt important i que, com els altres es complementa amb la resta”, explica Canadell.

Tot i que el diumenge “no és el millor dia” per a la restauració de la Costa Brava, ja que molts visitants tornen a les seves localitats, el responsable de restauració de l’associació, Joan Díaz, reconeix que poder servir sopars suposa una “glopada d’aire”. Díaz preveu que, a partir d’ara, treballaran “molt”, perquè “hi ha moltes ganes de sortir”.

Díaz recorda que han passat un hivern “molt complicat” i no contempla que es pugui tornar a un confinament, ja que seria “devastador” per una part del sector.

Des de l’ADEM calculen que prop d’un 15% dels locals d’hostaleria que hi havia abans de la pandèmia han tancat i no tornaran a obrir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS