Societat

societat

El centre d'animals del Maresme, en el punt de mira per la crisi

Alguns ajuntaments han manifestat que els costa assumir la despesa de la gossera i el Consell Comarcal busca alternatives que garanteixin el servei

L'última reunió d'alcaldes celebrada al Consell Comarcal del Maresme va servir per posar sobre la taula la viabilitat econòmica del centre d'acollida d'animals domèstics (CAAD) inaugurat el 2006 en uns terrenys d'Argentona. El servei, amb un cost anual de 550.000 euros que se sufraguen en part gràcies a subvencions, es finança majoritàriament amb les aportacions mensuals dels divuit ajuntaments que al seu dia van signar un conveni amb el Consell Comarcal per delegar les competències de recollida d'animals. Alguns d'aquests ajuntaments, sobretot els més petits, ja han manifestat que veuen difícil poder continuar pagant en la situació de crisi i de contenció de la despesa que afecta tots els consistoris. De fet, les aportacions anuals dels municipis oscil·len entre els 6.000 i els 30.000 euros en funció d'uns criteris que es regeixen tant pel nombre total de població com pels quilòmetres quadrats de cada municipi.

Des de l'ens comarcal, el gerent, Eladi Torres, assegura que el centre “sempre s'ha regit per una gestió estricta amb el pressupost, però és molt difícil retallar encara més una despesa que gairebé íntegrament és fixa cada mes”. Torres avança que fa temps que s'estan buscant alternatives que garanteixin la pervivència del servei, però alerta que, en tot cas, hauran de ser els ajuntaments que en formen part els que diguin l'última paraula. “És un centre que funciona les 24 hores del dia, construït amb recursos obtinguts d'altres administracions que no són els ajuntaments i que dóna un bon servei al territori, i si es decideix tancar el servei haurà de ser assumit individualment per cada consistori”, afirma el gerent del Consell Comarcal.

LA XIFRA

550
mil euros
és el cost anual del CAAD del Maresme, bona part del qual és assumit pels ajuntaments associats.

Un centre amb espai limitat, que està al límit

El CAAD, situat molt a prop del cementiri d'Argentona i en un espai de 3.000 m², es va inaugurar el 2006 amb 69 boxs per a gossos i 36 per a gats. En aquest període, malgrat els esforços i les campanyes que s'han fet, el centre sempre ha estat al límit de la seva capacitat. Tots els animals que es lliuren en adopció s'entreguen vacunats, identificats i esterilitzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels acusats a Grècia del naufragi en què van morir desenes de persones

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

L’Hospitalet de Llobregat

L’acte de lliurament dels premis eduCAC es farà al Teatre Municipal el 29

GIRONA