Societat

“Des de fa deu dies, i pujant!”

L’aeroport del Prat comença a semblar un aeroport amb el repunt de l’arribada de turistes

El primer dia que els vacunats ja poden entrar a l’Estat per fer-hi vacances es va desenvolupar sense grans ensurts

El dia no era ahir, el dia era el que comptant des d’ahir en feia deu, ja que és des d’aleshores quan el trànsit de passatgers va començar a animar-se a l’aeroport del Prat, segons expliquen els que hi treballen. Però ahir hi havia novetat a l’aeroport de Barcelona, pas fronterer del país per excel·lència, i tota la premsa de la ciutat s’hi va acostar per comprovar quina incidència tenia en el flux de viatgers l’entrada en vigor de les noves mesures que permeten venir a fer el turista a tots aquells que ja portin la doble dosis de vacunació contra el coronavirus. I ahir, certament, a la zona d’arribades de la terminal de la T-1 del Prat hi havia moviment, si es té en compte que, durant els mesos durs de la pandèmia i encara fins fa ben poc, l’aeroport de Barcelona ha estat un lloc irreconeixible, sense avions, sense passatgers, amb una quietud paorosa.

Recognoscible del tot encara no ho és, l’aeroport de Barcelona, perquè per exemple la primera imatge que tenen els passatgers que hi arriben, així que surten de la zona de recollida d’equipatges, és la del bar Gonatural tancat, amb les taules i cadires buides i una cinta de plàstic envoltant l’espai per impedir que ningú hi accedeixi. Tampoc hi ha, a primera fila, davant per davant de la gran sortida, els taxistes i xofers professionals amb un cartell a la mà amb el nom de la persona que esperen recollir.

Sí que ha tornat l’activitat a la zona de lloguer de vehicles, que ahir al migdia presentava un moviment incessant d’estrangers fent els tràmits corresponents. “Avui he fet una pila de contractes”, explicava satisfeta una treballadora a l’altre costat del mostrador d’Europcar, feliç també perquè ahir tornava a la feina després que l’empresa la rescatés de l’ERTO.

Les companyies de lloguer de vehicles van reforçar personal perquè sabien que ahir s’incrementava el nombre de vols amb arribada a la terminal barcelonina. 380 avions van operar ahir al Prat, entre els quals un de Nova York noliejat per la companyia Delta, que ha recuperat així l’enllaç amb Catalunya amb tres vols setmanals. La xifra d’operacions d’ahir encara queda lluny dels registres d’abans de la Covid, però suposa quasi un centenar més de vols que els que hi va haver dilluns de la setmana passada, dada que demostra que el creixement és constant i que, potser, el retorn del turisme de masses es produirà abans del que es pensa.

“Això es va començar a animar fa deu dies i va pujant”, explica gràficament l’Alberto, un treballador del metro que atén i resol dubtes als viatgers que s’acosten fins a les màquines per treure el bitllet. Ahir al migdia, en aquest punt de l’aeroport també hi havia cues constants de viatgers “Tot està una mica més animat”, confirmava un treballador de l’empresa de seguretat privada, Prosegur, al mateix punt d’accés al metro.

I en aquest lloc els viatgers que hi anaven passant explicaven que havien entrat al país sense problemes, potser encara amb més facilitat del que s’havien imaginat per totes les restriccions imposades per la Covid 19. “A mi no m’han demanat ni la PCR, i això que me la vaig fer expressament a Hamburg”, es queixava Julio César, que ha vingut a Catalunya per comprar-se una casa. “Vuitanta euros que em va costar i no ha servit per a res”, insistia.

En Julio César, com la Natalie, procedent d’Itàlia, en va tenir prou ensenyant el codi QR que es rep un cop s’ha complimentat un formulari sanitari via internet amb les dades personals, lloc d’allotjament, telèfon de contacte i si s’ha tingut contacte amb la Covid. “No m’han preguntat si duia la vacuna”, insistia la Natalie abans de ficar-se al metro i començar la seva aventura turística a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA