Societat

Recullen 10.000 firmes perquè Barcelona erigeixi una estàtua a Floquet de Neu

L’impulsor de la iniciativa recorda que exalcaldes com Clos i Trias van prometre fer-li un reconeixement que mai van portar a la pràctica

Més de 10.000 persones han signat en menys de dues setmanes una iniciativa del veí de Barcelona Eduardo Fernández perquè l’ajuntament erigeixi una estàtua en homenatge al goril·la albí Floquet de Neu, que durant dècades va ser una icona del Zoo de la ciutat

Fernández, que ha iniciat la recollida de signatures a través de la plataforma Change.org, ha explicat que “Floquet de Neu era un preciós símbol de la ciutat de Barcelona del que molts barcelonins tenim un bonic record”.

“L’exalcalde de Barcelona Joan Clos va prometre posar nom a un carrer o plaça a qui ell mateix va batejar com a ciutadà Floquet, així com construir una estàtua hiperrealista d’aquest animal”, ha recordat Fernández, que lamenta que no complís la seva promesa.

Igualment recorda que “anys més tard, l’alcalde Xavier Trias va proposar fer un reconeixement al primat, com havia promès prèviament Joan Clos”, però tampoc es va dur a terme.

“M’agradaria afegir una mica d’història bonica de la ciutat, i atorgar-li a aquest ciutadà Floquet un lloc on pugui ser recordat”, segons el veí, que incita la ciutadania a signar la petició perquè “si tenim carrers i estàtues de generals, polítics i fins i tot guerres, per què no una del Floquet de Neu, el goril·la albí que va emocionar diverses generacions?”, es pregunta.

Alguns signants de la petició inclouen comentaris, com Alba Jiménez, que confessa que el “Floquet, des de nena, em va marcar. Encara que amb els anys m’he desencantat bastant dels zoos, guardo un grat record d’ell, i pel que veig no sóc l’única”.

“Signo perquè vaig créixer amb el Floquet de Neu, com tots els nens de l’època”, remarca Aurora Martínez, mentre que Gabriela García Ornella defensa que “és important incloure altres espècies en l’imaginari que representa una societat com a mecanisme de sensibilització per als humans, que encara avui es creuen superiors o més rellevants que els altres animals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners