Societat

Societat

“Anar sense es fa estrany”

La mascareta deixa de ser obligatòria als exteriors, després de gairebé un any, però molts ciutadans la continuen portant per prevenció

Als turistes no els queda clar que l’han de portar posada quan entren en espais tancats

Posar els peus al carrer sense mascareta va ser ahir un alliberament i també una sensació estranya. A primer cop d’ull res havia canviat passejant entre les parades de fruita i verdura del mercat de l’Escorxador, a Mataró, on paradistes i la poca clientela que hi havia tenien més de metre i mig de distància però preferien mantenir el nas i la boca tapats. “Anar sense és un descans, però es fa molt estrany”, comentava l’Oriol Drudis, un dels pocs compradors que portaven la mascareta penjada al coll. “Avui tampoc hi ha control d’aforament a l’entrada”, deia un dels paradistes, que esperaven poca clientela en un cap de setmana “fluix” després d’un pont de Sant Joan en què els més afortunats s’han agafat unes minivacances.

La calor, que superava els 25 graus, convidava a baixar a la platja i el passeig marítim de la capital maresmenca s’omplia de cotxes buscant un forat on aparcar. A alguns se’ls veia arribar amb la mascareta quirúrgica fins a trepitjar la sorra. “La porto a la butxaca perquè entro ara a la piscina”, explicava un dels socis a la porta del Centre Natació Mataró que havia sortit a córrer fins a l’espigó del port.

La flexibilització de l’ús de la mascareta a l’exterior es va seguir amb disparitat entre els turistes i els vianants que tornen a omplir la ciutat de Barcelona. A la Rambla s’hi podien veure passejant grups de persones que anaven juntes però algunes alliberades de la mascareta i d’altres portant-la per seguretat. El canvi en la llei, aprovat pel Consell de Ministres aquest dijous, ha creat força confusió, especialment entre els turistes, que entraven als establiments i als mercats sense fer servir la mascareta.

Als carrers i la zona comercial de Girona la possibilitat de poder anar per l’exterior sense mascareta no va tenir un seguiment massiu. Molts dels que preferien mantenir l’ús de la mascareta ho feien per “precaució”, però també per comoditat i així no haver-se-la de posar i treure constantment. A l’Eix Comercial de Lleida la majoria de la gent va optar per posar-se la mascareta perquè, malgrat que molts celebraven la nova normativa, asseguraven que se senten “més segurs”, a més de ser un acte de “respecte”. A la rambla de Tarragona hi havia ciutadans que la portaven abaixada, al braç o a la butxaca per posar-se-la per entrar als espais tancats. “No tenim por, però s’ha de tenir precaució”, va declarar a l’ACN la Modesta, una veïna de la ciutat, que opinava que encara és massa d’hora per retirar l’obligació de dur mascaretes. La nova mesura ja s’ha notat a les farmàcies, on les vendes de mascaretes ja van a la baixa i en comptes de capses ara se’n compren per unitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona