Societat

Els escombriaires d’Ecoserveis de Figueres validen de nou fer vaga

Perquè prosperi, falta tramitar ara la comunicació a Treball i que s’hi doni el vistiplau

Fisersa ja va informar dimarts els treballadors de la neteja viària

Els treballadors de l’empresa mixta Ecoserveis van votar majoritàriament a favor de convocar una vaga per forçar una negociació que porti a un conveni multiempresa que agrupi tots els serveis de la ciutat, estiguin a mans de qui estiguin. La decisió es va prendre en les votacions que es van fer al llarg del dia a la seu de l’empresa a Figueres. El comitè d’empresa d’Ecoserveis de moment no han fet pública la decisió, ja que, abans de la seva convocatòria cal la validació del Departament de Treball. Per això, a hores d’ara no se sap en quines dates els treballadors volen plantejar la protesta.

Dimarts d’aquesta setmana una bona part dels treballadors d’Ecoserveis van passar per la seu de Fisersa per escoltar les explicacions dels directius de l’empresa pública al voltant de la subrogació dels seus llocs de treball quan passin a formar-ne part.

El conflicte sembla que ha esclatat novament a Ecoserveis, tal com van augurar els dos grups municipals de l’oposició de Figueres en el darrer ple, després que tots els regidors de l’Ajuntament validessin la municipalització del servei de neteja viària i recollida de voluminosos, en el ple celebrat el dia 5 d’aquest mes. Cap edil hi va votar en contra, tot i que tant Jordi Masquef, de Junts per Figueres, com Héctor Amelló, de Ciutadans, van mostrar dubtes per la municipalització del servei.

Aquest conflicte té un pròleg en la vaga del desembre de l’any passat que es va allargar tres dies i que va acabar amb una desconvocatòria feta pels treballadors el 22 de desembre, a les portes de Nadal. En el fons del conflicte hi ha el conveni (primer se’n va dir marc; després, de ciutat, i ara, multiempresa) que hauria d’agrupar, a parer dels sindicats, els interessos de tots els treballadors de l’empresa Ecoserveis quan tenia sota el seu paraigua la recollida d’escombraries, la neteja viària, l’enllumenat públic i parcs i jardins. Aquest darrer servei és ara ja a mans d’una empresa privada, mentre que l’enllumenat públic ja és a mans de l’empresa pública Fisersa i la neteja viària i la recollida de voluminosos hi serà, en els pròxims mesos, per decisió política. Els treballadors diuen que podrien perdre drets en passar d’una empresa a l’altra, mentre que des del govern de Figueres s’assegura que no.

LA DATA

22.12.20
La vaga.
Aquest és el dia en què es va desconvocar la darrera vaga de la neteja a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona