Societat

Societat

Servei sense concessió

L’Ajuntament de Girona denega la pròrroga del contracte a l’empresa d’inspecció tècnica de vehicles

Negocia un acord de lloguer amb RVSA tot esperant que el govern ordeni el sector

Un ple extraordinari i urgent –deu minuts, ahir a les deu del matí– va servir perquè l’Ajuntament de Girona desestimés les al·legacions presentades per l’empresa que presta el servei d’inspecció tècnica de vehicles (ITV). Al juliol, Revisions de Vehicles SA havia presentat un recurs contra l’acord de ple del 15 de juny. Aquell dia la corporació va decidir no prorrogar a l’empresa la concessió per funcionar i li va treure el dret de superfície de les seves instal·lacions al polígon de Mas Xirgu (3.591 m²). Aquell dret li havia estat concedit per 20 anys, el 5 de juny del 2001.

Amb l’acord d’ahir, l’Ajuntament manté que fa una “bona gestió” d’un assumpte que afecta un servei (la inspecció de vehicles) i la seva empara legal –ara inexistent–. La regidora de Règim Intern, Maria Àngels Planas (Junts), afirma que no poden concedir la pròrroga a l’empresa perquè no té “títol habilitant”. O el que és el mateix, l’empresa no podria funcionar com ho fa ara, però això és competència de la Generalitat, diu.

Cal retrocedir fins al juliol del 2010 per anar a l’origen de l’embolic de l’ITV. La Generalitat va concedir a RVSA el dret a prestar el servei a Girona durant 25 anys (és a dir, fins al 21 de juliol del 2035). Abans, però, se li acabava el dret de superfície, que va vèncer el 5 de juny i que l’empresa havia demanat d’allargar fins al 2035. Pocs mesos després de la resolució del govern, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va qüestionar l’adjudicació directa a RVSA. A més, el 2012 el mateix tribunal la va anul·lar perquè no hi havia hagut concurs. “Hi va haver privilegis discriminatoris”, va recordar ahir la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, en el ple.

Cinc anys o títol habilitant

Per tant, amb l’adjudicació directa anul·lada des del 2012, l’empresa ha prestat igualment el servei des de fa nou anys. I ho continua fent perquè és “un servei d’interès general”, diu l’edil. L’Ajuntament treballa per tenir enllestit en “dos o tres mesos” un contracte de lloguer amb RVSA. “Serà fins a un màxim de cinc anys o fins que tinguin el títol habilitant”, detalla Planas. El consistori valora ara les instal·lacions i la finca per determinar el cànon que haurà de pagar la societat amb caràcter retroactiu: ja fa dos mesos i un dia que va vèncer la concessió.

Mentre no s’acorda el lloguer, l’Ajuntament confia que el nou govern posi ordre en el sector de les estacions d’ITV. El PSC va dir ahir que la gestió municipal havia estat “lenta i poc planificada”. RVSA declina fer cap valoració sobre la problemàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES