Societat

Una forta tempesta desborda la riera d'Arenys de Munt

Diversos vehicles hi han quedat atrapats i s'han produït inundacions als baixos d'alguns edificis

Una forta tempesta ha desbordat aquesta tarda la riera d'Arenys de Munt (Maresme) i també ha provocat problemes a la poblacions veïnes d'Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol i Mataró.

Segons informa el Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme, en un breu espai de temps l'aiguat ha deixat entre 50 i 60 litres per metre quadrat en diferents punts de la comarca.

La tromba d'aigua ha inundat la N-II, els passos subterranis que donen accés a les platges i ha obligat els Bombers a fer desenes de sortides per treure l'aigua dels baixos de les cases i rescatar alguna persona atrapada prop del Polígon Torrent d'en Puig. Segons informa la Policia Local d'Arenys de Munt, nombrosos cotxes han quedat atrapats a la llera de la riera.

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha assegurat que, tot i que la bassa de laminació que hi ha al començament de la riera canalitzada ha funcionat correctament i ha filtrat l'aigua, la riera s'ha sobrecarregat amb l'aigua provinent dels carrers adjacents i de la carretera. Durant una estona, s'ha hagut d'habilitar l'accés a Arenys de Munt a través del parc de Can Jalpí, que és el que s'acostuma a fer quan la carretera principal queda tallada.

Efectius del Servei de Bombers, de l'empresa COPASA -encarregada de les obres de canalització de la riera-, de la Brigada i de la Policia Local han treballat per restablir l'ordre a la població. A partir de dos quarts de sis de la tarda, s'ha reobert a la circulació i s'han tret diversos cotxes de la riera.

Molta intensitat en poca estona

El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, ha explicat que han caigut ruixats de molta intensitat en poca estona.

“Estem davant d'una tempesta típica d'estiu, no és cap temporal”, ha puntualitzat el meteoròleg. Aquests aiguats, ha afirmat, “poden deixar quantitats de fins a 90 litres per metre quadrat en poca estona”.

Serra ha recordat que fa un parell d'anys una riera de característiques semblants va arrossegar una quarantena de vehicles a Calella, circumstància que es va repetir dos mesos més tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona