Societat

El govern torna a demanar el toc de queda per a 62 municipis

Insisteix en el criteri de 125 casos per cada 100.000 habitants en les poblacions de més de 20.000

El TSJC ja ha rebut la proposta i donarà resposta aquest dilluns

Tal com va anunciar dijous, el govern va remetre ahir una nova resolució al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per intentar recuperar el toc de queda a les poblacions de més de 20.000 habitants amb un índex de contagis en els últims set dies superior a 125 casos per cada 100.000 habitants. Convençut que en aquests moments l’aixecament del confinament nocturn implica un risc per a la contenció de la cinquena onada, el govern demana restringir la mobilitat de la una a les sis de la matinada en un total de 63 municipis –49 dels quals, de més de 20.000 habitants, i 14, de més de 5.000–. Es dona la paradoxa que en la llista presentada ahir al TSJC el govern ha inclòs la ciutat de Barcelona, tot i que ahir ja se situava per sota del llindar de 125 casos per cada 100.000 habitants, amb 119 casos. També hi va incloure ciutats com ara Montcada i Reixac, Tarragona, Sant Joan Despí, Viladecans i Vila-seca, totes per sota del llindar fixat per a les poblacions més grans.

La sala contenciosa del TSJC va traslladar ahir mateix la petició al ministeri fiscal –com és preceptiu, ja que afecta drets fonamentals–, que no decidirà fins dilluns si avala o no la nova proposta. Així doncs, aquest cap de setmana sols tindran toc de queda els dinou municipis amb una incidència acumulada en set dies superior a 250 casos.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va lamentar que la proposta anterior no hagi tingut l’empara dels tribunals i va insistir que la decisió del toc de queda s’adopta per criteris epidemiològics i no per “limitar drets”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ciuró va subratllar que “sempre és difícil compaginar drets fonamentals”, com en aquest cas la salut i la llibertat de moviment. “El motiu per als tocs de queda del govern estava raonat”, va sentenciar.

LA DATA

23.08.21
El TSJC
s’ha de pronunciar sobre la nova resolució presentada pel govern sobre el toc de queda.

LA XIFRA

119
casos
per cada 100.000 habitants en els últims set dies era la incidència ahir a Barcelona. Tot i així, figura en la proposta.

El nombre de pacients a les UCI continua baixant

Continua el ritme de descens de la cinquena onada a les unitats de crítics. Ahir hi havia disset persones menys ingressades a les unitats de cures intensives (UCI), segons l’última notificació del Departament de Salut, que situa el balanç en 482 pacients. En canvi, ahir hi havia nou persones més ingressades a planta, amb un total de 1.526 pacients.

Pel que fa als nous contagis, es van registrar 1.690 nous casos confirmats per PCR o test d’antígens, de manera que el total de casos confirmats acumulats des de l’inici de la pandèmia és de 880.197.

El risc de rebrot va continuar baixant (ahir, 14 punts), fins a situar-se en 258 punts, mentre que l’Rt, que mesura la velocitat de contagi, va pujar una centèsima, fins a 0,80.

Malgrat la millora dels indicadors, es van notificar 23 noves morts per coronavirus i ja són 23.184 les defuncions des de l’inici de la pandèmia.

El 7,65% de les proves en la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada en catorze dies passa de 363,74 a 341,31; en set dies, baixa de 148,93 a 140,77.

La incidència acumulada en els últims set dies per cada 100.000 habitants (IA7) continua baixant i ahir s’havia situat en els 140 casos, vuit menys que dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA