Societat

La caiguda del toc de queda multiplica els botellots

A Barcelona els cossos policials desallotgen divendres a la nit unes 6.000 persones congregades en festes al carrer

En municipis costaners com Blanes es van desplegar dispositius especials de control

L’aixecament forçós per ordre judicial del toc de queda que limitava els moviments nocturns, combinat amb l’arribada del cap de setmana, ha tingut un efecte multiplicador sobre la problemàtica de concentracions i botellots, que ja s’estaven produint en nombrosos municipis catalans. Sense aquesta restricció legal, les festes i reunions de joves, i en alguns casos no tan joves, no només han augmentat en nombre, sinó que ara s’allarguen en el temps fins que el cos diu prou o fins que hi intervé la Guàrdia Urbana de torn o els Mossos d’Esquadra per disgregar-les o, si més no, intentar-ho. L’incompliment de les mesures sanitàries, com respectar la distància de seguretat o dur mascareta si la distància no es pot garantir, és la tònica habitual en aquestes congregacions.

A Barcelona, els cossos policials van haver de desallotjar unes 6.000 persones només la nit de divendres, essencialment a les festes de Gràcia (unes 3.500) i a les platges (2.500). També cal destacar la intervenció que es va haver de fer als voltants del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Macba, a Ciutat Vella, per dispersar uns 350 concentrats. Segons els Mossos, en la majoria d’aquests casos només va caldre la mediació dels agents per assolir el propòsit i no es van registrar incidents rellevants. També a la capital catalana, la mateixa nit de divendres es van desallotjar 59 persones que participaven en una festa il·legal en un bar del barri Gòtic. A banda de denunciar-ne el propietari, es van aixecar 98 actes a ciutadans per haver incomplert les restriccions del coronavirus, ja que continua vigent la mesura que prohibeix reunions de més de deu persones.

D’altra banda, Blanes va ser un dels municipis costaners que afrontaven el cap de setmana amb incerteses sobre quina situació es trobarien a l’espai públic després de l’anunci de la caiguda del toc de queda. Al llarg de tota la nit, un desplegament policial de tres patrulles del cos local i dues més dels Mossos han passejat pel municipi per garantir el compliment de les mesures vigents, concentrant esforços sobretot en el front marítim. Al final, la nit va ser relativament tranquil·la.

Menys ho va ser a Campllong, on un centenar de persones van participar la matinada de dissabte en un botellot, a prop del local social, després d’un concert de festa major. La concentració, segons l’ACN, es va mantenir fins a les sis del matí i va provocar les queixes de veïns. Durant aquesta estona, algú va fer pintades a l’església, situada a la vora. Fonts municipals han indicat que agents dels Mossos d’Esquadra hi van anar diverses vegades per instar els assistents a abandonar el lloc, però uns quants no en van fer cas. L’alcalde, Lluís Freixas, va puntualitzar que la gent del botellot no formava part del públic que havia anat al concert. “Només han vingut a fer-se la seva festa; senzillament aprofiten qualsevol festa major o acte que es faci per organitzar el botellot i se’ls en fot el benestar dels veïns”, hi va afegir.

També la nit de divendres a dissabte la policia va haver de dispersar un gran nombre de persones que s’havien concentrat a Palafrugell, a la zona d’aparcament de Cap Roig. Després d’abandonar el lloc, una part dels assistents al botellot van anar a Mont-ras, on els Mossos d’Esquadra els van instar a marxar. Durant aquesta intervenció, es van identificar unes quantes persones, però no hi va haver detencions.

LES XIFRES

62
municipis
és on el govern ha demanat que s’apliqui un nou toc de queda.
59
persones
van haver de ser desallotjades per haver participat en una festa il·legal en un barri de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT