Societat

La MAP de Ripoll participa en una prova contra l’abús

És un projecte pilot estatal per prevenir i actuar davant situacions de maltractament en centres amb persones amb discapacitat

L’entitat ripollesa és un referent en formació sexoafectiva

La Fundació MAP de Ripoll s’ha consolidat com a referent en matèria de sexoafectivitat i prevenció de l’abús i el maltractament en persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament amb el tancament amb èxit del projecte pilot estatal Trabajando por el buen trato per prevenir i actuar davant situacions de maltractament en centres amb persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament. De fet, l’entitat ja fa deu anys que treballa aquests temes i és un referent en investigació i generació de recursos. La participació en aquest programa de dos anys de durada s’ha traduït amb diversos canvis en l’organització per incorporar noves metodologies, la formació de persones ateses, professionals i famílies en sexoafectivitat i pautes de detecció i actuació en situacions d’abús. També s’ha concretat amb la realització de material com una Guia d’intimitat i un protocol d’abús, assetjament i maltractament adaptat als diferents públics i, finalment, la participació en projectes d’investigació interna i externa.

La fundació MAP participa, actualment, en dos grups d’investigació de la Universitat de Girona. Es tracta d’un sobre llenguatge i cognició i un altre sobre la incidència dels programes d’educació sexual i afectiva en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual. Precisament, els resultats d’aquest últim estudi han sortit publicats en un monogràfic a la revista de l’Asociación Nacional de Salud Sexual y Discapacidad (Anssyd).

Tota aquesta tasca s’ha canalitzat a través d’un grup de treball intern de l’entitat, coordinat per un responsable en sexoafectivitat i bon tracte. Aquesta especialització ha convertit el MAP en agent formador d’altres organitzacions i de futurs professionals, com ara el curs que es va fer el maig passat a la Universitat de Vic o les formacions que s’han fet al Consorci Sant Gregori al Gironès o a l’Associació Sant Tomàs, a la comarca d’Osona.

LA XIFRA

10
anys
fa que la fundació MAP de Ripoll es dedica a la investigació i la formació en sexoafectivitat i prevenció de l’abús.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós