Societat

Argentona

Brocs de força i enginy

Onze homes i dues dones van participar ahir en el tradicional aixecament de càntirs per Sant Domingo

Ningú no va poder aixecar l'atuell de 200 quilos

Migdia de sol eixut i avar ahir a Argentona, on la diada de Sant Domingo es va celebrar però amb la mateixa empenta de sempre, amb una presència important de forans que no volien perdre's la proposta més exportable del municipi: l'aixecament de càntirs. Aquesta activitat, traslladada de fa poc a la plaça Nova sota l'agraïda ombra dels arbres, congrega un públic entregat –sobretot als participants d'Argentona– que anima i aplaudeix uns concursants que posen ànima, enginy i força a quedar bé davant de familiars i amics.

Ahir la cursa pel primer lloc va ser força renyida, però finalment no es va superar el repte més gran: aixecar, encara que sigui una miqueta, el càntir González. Aquest atuell de 200 quilos, batejat amb el nom del popular presentador de televisió Jordi González, rememora un dia funest en què durant la retransmissió d'un programa dedicat a la festa el comunicador va voler fer la gracieta intentant aixecar el càntir, amb tanta mala fortuna que aquest va caure i es va trencar en mil bocins.

Barrera ‘González'

Tot i la barrera infranquejable d'en González, tres dels concursants masculins van arribar fins al penúltim càntir, el de 160 quilos. Finalment, el guanyador es va establir per temps i va ser un argentoní, davant l'orgull i l'alegria de la majoria de presents. Manel Jiménez, amb 2'05'', va endur-se el llorer del guanyador en forma de premi en metàl·lic i un bonic càntir de record. L'home, que treballa en la construcció, ja havia provat sort altres vegades. “No tinc cap tècnica. Vinc sense entrenar i l'intento aixecar; fins on arribi”, apunta, i assegura que “el de 200 quilos costa molt, però algú ho ha aconseguit”. El campió de l'any passat, l'aclamat Mingo Ginestà, només va poder arribar al cinquè lloc, aixecant 130 quilos.

Pel que fa a la presència femenina, ha estat un any molt minso. Tan sols dues participants, que van assolir la mateixa marca de 80 quilos aixecats. La guanyadora per temps, Isabel Garcia, de Castellar del Vallès, participa en el concurs des de fa tres anys. Aquesta conserge de biblioteca defensa la festa tradicional “perquè si no ens hi involucrem s'acabarà perdent”. De moment, però, la d'Argentona sembla que manté una salut de ferro. O de càntir!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar