Societat

Fins a 83 entitats signen el manifest fundacional d’un col·lectiu contra Ada Colau

Barcelona Imparable neix convocant una manifestació de rebuig a Sant Jaume el 21 d’octubre

Sánchez Llibre i Gerard Esteva, entre els impulsors

El setembre passat, el president de Foment del Treball, Daniel Sánchez Llibre, va endurir el seu discurs contra Ada Colau demanant que l’empresariat es mobilitzi conta l’alcaldessa de Barcelona i la seva política. Abans de l’estiu, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, UFEC, Gerard Esteva, va fer unes declaracions en què acusava l’alcaldessa de Barcelona d’haver deixat que la ciutat perdés el lideratge esportiu en l’àmbit internacional.

Els missatges de Sánchez Llibre i Esteva s’han afegit al corrent d’opinió creixent contra la gestió de l’alcaldessa Colau, i de les paraules s’ha passat als fets i a la concreció en un moviment batejat amb el nom de Barcelona imparable que ahir va presentar un manifest fundacional.

Es tracta d’una plataforma, impulsada per noms com ara els de Sánchez Llibre i Esteva, que ha aconseguit fins ara el suport de 84 entitats i organitzacions veïnals, empresarials, esportives i d’altre tipus, i que farà la seva posada de llarg el 20 d’octubre que ve. Per aquell dia, Barcelona Imparable ha convocat a la plaça de Sant Jaume una concentració, que no serà la primera que s’ha dut a terme aquest any amb l’alcaldessa en el punt de mira. Des de fa un temps, i amb l’ajuda de les xarxes socials, han anat sorgint iniciatives d’oposició a l’equip de govern, com ara Fora Colau, Stop Ada Colau o Recuperem Barcelona, que la passada primavera ja van convocar manifestacions amb un èxit escàs.

El manifest de Barcelona Imparable, que es va difondre ahir, parla d’una ciutat tenallada per la “por”, amb una gestió que es basa en una “falta de visió de futur” i que ha perdut el lideratge internacional. S’assegura que des de l’Ajuntament es practica la política del no i que s’han deixat passar grans oportunitats de progrés, en una referència evident a la polèmica sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. La segona part del manifest sembla un programa electoral perquè es diu que es vol una ciutat amb progrés econòmic, justícia social i respecte mediambiental.

Motoristes per Barcelona i 82 més

És evident que la política de mobilitat del govern Colau irrita. Entre els signats del manifest hi ha Motoristes per Bacelona, el gremi de gasolineres i garatges, els professionals dels recanvis i accessoris d’automòbils o la plataforma per la mobilitat lliure i la Asocparc, que agrupa els propietaris de cotxes afectats per l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions que limita la circulació de vehicles. També signen el manifest entitats veïnals, algun club i federació esportiva, Joves Empresaris, Barcelona Comerç, Born Comerç o el Gremi d’Hotelers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona