Societat

Festes de Banyoles gairebé normals

Faràndula, barraques i sardanes basteixen el programa d’un Sant Martirià ben complet, tres anys després

Poc es diferencia la programació de Sant Martirià d’aquest any de les anteriors al 2019, si descomptem mesures de seguretat sanitària. Després que ara fa dos any la reacció popular a la sentència del procés la reduís molt i que la pandèmia la fes (gairebé) desaparèixer el 2020, les propostes bastides per l’Ajuntament i la comissió de festes tornen a ser les que es poden esperar d’una edició normal: la faràndula per al públic familiar, els concerts de barraques per als més joves i una potent oferta sardanista (com s’escau a la tradició banyolina) en són el pal de paller. També hi haurà atraccions, encara que amb un horari reduït. Si fem cas del que va dir ahir el regidor de Festes, Miquel Cuenca, en la presentació del programa, els banyolins esperen aquestes festes com si en celebressin tres edicions de cop.

Si bé el gruix dels actes seran entre el 22 i el 25 d’aquest mes, el 17 ja hi haurà el pregó oficial, que oferirà la família Alsius, a qui ja s’havia encarregat el de l’any passat. El de barraques anirà a càrrec de l’Aula de Teatre, amb motiu del seu 25è aniversari.

Quant a concerts de barraques, estaran concentrats en les nits dels dies 22, 23 i 24. En el cartell figuren The Tyets, Cala Vento, Carmen 113, Juantxo Skalari, Sey Sisters i Maruja Limón. No se sap a hores d’ara quin format tindran (a peu dret o amb cadires), en espera del que digui el Procicat el dia 15.

Pel que fa a sardanes, destaquen la commemoració del 50è aniversari del concert de la festa de música per a cobla amb l’edició d’un llibre i un CD, i la cèlebre Competència de Cobles (CoCo).

Entre la faràndula, aquest cop el protagonisme serà sobretot per als cavallets. Quatre dels antics s’han restaurat i es mostraran en una exposició. També són la imatge del cartell, en què es juga amb les paraules “Cairuts” i “Rodons”, en referència als bàndols rivals de la Banyoles medieval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera