Societat

Societat

La Carme de Batet sempre té raó

Els firaires coincideixen en l’èxit de públic a la fira de Sant Lluc d’Olot i la recuperació de les vendes

Molta participació en la del dibuix

La Carme del mas Rovira de Batet de la Serra sempre té raó. Dona del territori, present en els mercats setmanals i fires de les comarques gironines, és, doncs, un bon termòmetre per mesurar la recuperació econòmica en el sector firal i, ahir, ho va ser per confirmar que l’allau de visitants de la fira de Sant Lluc d’Olot es va traduir en un bon nivell de vendes a les parades de productes agroalimentaris. Segons ella, eren els mateixos d’anys enrere. I és que la gent té ganes de sortir després de les restriccions imposades per la pandèmia i la fira olotina, que l’any passat es va celebrar en un format telemàtic, és una de les rellevants del calendari firal català i atrau públic de tot el país. El bon ritme de vendes també es va confirmar en el mercat d’artesania, tot i que, en aquest cas, més matisada pel tipus de producte. Fins i tot, alguns dels firaires remarcaven que hi eren més que res per donar-se a conèixer i que, en aquest sentit, els va funcionar per l’interès mostrat per molts dels visitants.

El dissabte, el primer dia de la fira, va ser el més concorregut, entre altres coses perquè s’hi celebrava la fira de dibuix, una de les més tradicionals de Catalunya. El seu director, Marian Vayreda, es va manifestar molt satisfet per haver recuperat la presencialitat, cosa que també van destacar els artistes, després de molts de mesos de manifestacions similars suspeses per la pandèmia. La cinquantena dels qui hi van parar van coincidir també que es van recuperar les vendes. Vayreda, d’altra banda, va destacar l’èxit de l’Olot dibuixa, la part més divulgativa i popular de la fira, sobretot del Gran bodegó –peces del museu repartides en una carpa i que tothom pot dibuixar– i de la trentena de dibuixants urbans que van atraure d’arreu.

Sant Lluc, doncs, va tancar les portes de la fira de bestiar, del mercat de vehicles d’ocasió, de la fira del disc, de la de col·leccionistes i d’un munt d’activitats com ara la trobada de puntaires i el concert de Gertrudis. És a dir, d’una fira celebrada amb normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp