Societat

Setmana per incidir en el problema de l’habitatge

Càritas, La Sopa i Traçant Camins inicien la campanya dels sensesostre

Amb la pandèmia, la problemàtica de l’habitatge s’ha incrementat. Així ho detecten des de Càritas Diocesana de Girona, segons va explicar la seva presidenta, Dolors Puigdevall, ahir al matí en l’acte de presentació de la campanya de les persones sense llar al pont de Pedra de Girona: “No és només els sensesostre, sinó que hi ha moltes persones amb dificultats per accedir a un habitatge; com a societat tenim clar que la persona necessita alimentar-se, però no tenim tan clar que l’habitatge sigui un dret.”

Amb el lema Sense sortida? Perduts en un sistema de protecció social que no protegeix la campanya vol trencar amb l’estereotip que, segons Dolors Puigdevall, es te dels sensesostre. “El sensellarisme ve de lluny, fa deu anys va haver-hi un repunt i hem esperat alguna mesura més contundent de les administracions, i ha estat com un laberint” recalquen des de Càritas en relació amb el lema d’aquest any. A més de Càritas, hi participen l’Ajuntament de Girona, a través del centre d’acolliment i serveis socials La Sopa, i l’entitat Traçant Camins.

Acte central, dijous

Al llarg de tota la setmana s’han organitzat diferents activitats. Aquest matí s’inaugurà al local de Pedret l’espai Trobades amb Sostre, que inclou una exposició fotogràfica. Demà hi ha una taula rodona sobre vivències d’educadors de carrer a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, a més d’una xocolatada i un concert a la tarda a La Sopa. L’acte central serà dijous al migdia davant la seu de la Generalitat, on es farà un flashmob i la lectura del manifest.

La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, va assenyalar el compromís del consistori a “garantir la dignitat de les persones sense llar destinant-hi recursos i projectes”. Pi va recordar la gestió feta durant la pandèmia amb el col·lectiu amb l’adequació del Palau de Fires. També va dir que ja treballen en el disseny del pla de fred.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar