Societat

Un dels policies locals detinguts a Llinars era el cap de l’organització que cultivava marihuana

La gestionava com una “franquícia” i cobrava una “tarifa plana” per oferir protecció i logística als “jardiners”

Els Mossos d’Esquadra han conclòs que un dels quatre agents de la Policia Local de Llinars del Vallès detinguts el 26 d’octubre era el cap de l’organització criminal dedicada a la producció massiva de marihuana. Amb el suport de dos agents més, gestionada l’organització com una “franquícia” decidint on es feien les plantacions i qui les treballava.

El cap de la trama, a canvi d’una “tarifa plana” d’uns 1.500 euros mensuals o un tant per cent de la collita, oferia les naus, protecció i suport logístic, entre altres serveis, fent ús dels recursos policials.

L’operatiu policial, després d’una investigació de 20 mesos, va finalitzar amb 15 persones detingudes i 7.000 plantes de marihuana i 114 quilos de cabdells comissats en 32 entrades en naus i domicilis.

En roda de premsa, l’inspector Josep Antoni López Garzón, ha explicat que la investigació es va posar en marxa a principis de 2020 arran l’assassinat a trets d’un home en una estació de servei de Llinars del Vallès quan parlava amb un dels agents de la Policia Local de Llinars detinguts. Aquest cas va posar els mossos sobre la pista d’una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana que podria tenir vinculacions amb agents de la Policia Local de Llinars del Vallès.

Tot i que inicialment treballaven amb la hipòtesi que els agents donessin protecció als responsables de les plantacions, les investigacions van demostrar que un dels policies detinguts, el caporal, era el que dirigia l’organització decidint on es feien les plantacions, qui les treballava i quan els cobrava.

Dels altres tres policies detinguts, dos li donaven suport, i el quart, l’únic que està en llibertat, se’l relaciona amb una entrada en nau industrial del municipi per captar possibles noves ubicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós