Societat

Comença la temporada d’esquí

Avui obre Port Ainé i el cap de setmana, La Molina-Masella, Vallter, Boí Taüll i Baqueira

L’objectiu és que aquest any se superin les xifres del 2019

Les estacions de FGC venen tots els forfets per internet

Entre avui i demà obriran la majoria d’estacions d’esquí catalanes, i es donarà així per inaugurada la temporada d’esquí 2021/2022. Després d’un any per oblidar per culpa de la pandèmia, amb restriccions i confinaments locals, en què només es va poder agafar una mica d’aire uns quants dies de Nadal i Setmana Santa, aquesta temporada que comença es preveu molt bona. Les primeres estacions a obrir avui, després de la gran nevada de dimecres, seran Port Ainé i Baqueira-Beret, i dissabte ho faran La Molina-Masella, Vallter i Boí Taüll. Segurament també les estacions d’esquí nòrdic. L’estació de la Vall de Núria obrirà el 4 de desembre (el dia 3 el cremallera començarà a funcionar diàriament), i la d’Espot, que en principi havia d’obrir abans, com que és l’estació ara mateix amb menys neu, obrirà finalment el primer cap de setmana de desembre.

La previsió per a aquesta temporada és que se superin les xifres del 2019, un any que va ser considerat rècord tot i que les restriccions per la pandèmia que van començar aquell mes de març van impedir esquiar per Setmana Santa. Aquella temporada hi va haver 814.629 visitants a les estacions que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): Espot, Port Ainé, Boí Taüll, La Molina-Masella, Vallter i les set estacions de Tot Nòrdic, entre les quals hi ha Tavascan. El Patronat de Turisme de Lleida, per la seva banda, compta que a les estacions situades al Pirineu lleidatà (a part de les gestionades per FGC, hi ha Baqueira-Beret i Port del Comte) es van vendre 1.253.366 forfets.

Superar les xifres del 2019 és l’objectiu de FGC, manté la presidenta, Marta Subirà, que anima els esquiadors a pujar a les estacions, “un destí segur”, amb mesures anti Covid garantides.

També espera amb il·lusió una allau d’esquiadors i turistes que volen disfrutar de la neu el Patronat de Turisme de Lleida, que no para de veure com creix el nombre de visitants (sobretot catalans) que van a “desconnectar” i fer turisme al Pirineu lleidatà (tan sols un exemple: durant el pont del Pilar, encara sense neu, les comarques de Lleida van superar el 90% d’ocupació, amb més de 30.000 visitants i 85.000 pernoctacions). Des del Pirineu de Lleida destaquen els esforços per millorar les estacions d’esquí i l’aposta per la sostenibilitat. “S’ha de reconèixer que l’any passat, i malgrat que en molts moments les estacions van estar amb poquíssima gent, van mantenir obert i no es van deixar de fer millores i inversions”, destaca Juli Alegre, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de Lleida, que no dubta a assegurar que són “molt optimistes” amb vista a aquesta temporada i que en el dia d’avui ja hi ha “moltes reserves als hotels per venir les festes de Nadal i Cap d’Any”. La seguretat que donen els espais naturals és el que ha fet que durant la pandèmia la gent hagi escollit aquests paratges de muntanya per fer turisme. “Per molts esquiadors que vinguin la distància està assegurada i, per tant, fer turisme al Pirineu és molt segur”, hi afegeix Alegre.

Amb la idea de potenciar la sostenibilitat, FGC aposta pel que anomena “taquilla 0”, que automatitza la major part de les operacions de compra i venda de forfets. Ja no hi ha taquilles a les estacions i els forfets s’adquireixen per internet, generant un codi QR que s’ha de validar directament a les màquines a peu de pistes. També per internet es pot llogar el material. Aquest sistema, a part, evita les cues.

També Airbnb ha assegurat que entre les destinacions preferides d’Europa per estrenar la temporada d’esquí hi ha la Val d’Aran i el Pallars Sobirà. “Les destinacions d’esquí més petites estan repuntant de nou a la plataforma per a la temporada d’hivern”, manté la directora general d’Airbnb Màrqueting Services, Mónica Casañas.

LES FRASES

Aquesta temporada volem que sigui millor que la del 2019. Les estacions d’esquí són un destí segur
Marta Subirà
presidenta de ferrocarrils de la generalitat de catalunya

LA DATA

Som molt optimistes. Ja hi ha moltes reserves per venir per Nadal i Cap d’Any
Juli Alegre
cap de promoció i màrqueting del patronat de turisme de lleida
08/02/22
es disputaran
els campionats d’Europa d’esquí de muntanya a l’estació de Boí Taüll.

Encara hi ha descomptes

Els forfets que ven FGC encara es poden adquirir amb descompte a les botigues en línia de les mateixes estacions fins al 28 de novembre. L’oferta de forfets de temporada està integrada pel forfet de temporada FGC Turisme, que dona accés a les sis estacions de FGC (La Molina-Masella, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé i Boí Taüll), més l’estació de Tavascan (d’esquí alpí i nòrdic) i les set estacions de Tot Nòrdic. Aquest forfet té un preu d’adult en promoció de 660 euros, i els territorials oscil·len entre els 320 i els 548 euros. El d’esquí de muntanya té un preu únic de 140 euros. També està disponible la promoció 4x3 de La Molina, que permet esquiar quatre dies a l’estació de la Cerdanya durant tota la temporada per només 33,75 euros al dia (preu aplicable a adults adquirint tres forfets de dia), cosa que suposa un descompte del 25% i permet a l’esquiador ocasional fidel a l’estació gaudir d’un preu bonificat. Aquesta promoció serà vàlida fins al proper 3 de desembre, abans del pont de la Puríssima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona