Societat

276 beneficiats més per la Caixa de Solidaritat

Ja ha aportat 190.801,52 euros addicionals a la causa del 9-N al TCU

Durant tot aquest 2021, la Caixa de Solidaritat ha donat ajuts a 276 persones més, assumint 180.801,53 euros de defenses, 20.000 euros de fiances de llibertat, 12.348,50 euros de multes i 84.960,38 euros de fiances de responsabilitat civil. Des que va ser creada, la Caixa ja ha ajudat més de 800 persones.

En els darrers dies, la Caixa de Solidaritat va aportar 190.801,52 euros addicionals a la causa del 9-N al Tribunal de Cuentas (TCu) per cobrir la totalitat del que es reclama i aconseguir que s’aixequin els embargaments que encara pesen sobre les propietats d’alguns encausats. Al juliol es van aportar 1.055.000 euros en la causa del 9-N per pagar els interessos pendents i així aixecar l’embargament amb la intenció que les poguessin aportar a l’actual causa d’exteriors. El Tribunal de Cuentas, però, va refusar l’aixecament d’aquest embargament el 27 d’octubre, perquè considerava la quantitat dipositada encara insuficient per cobrir tots els interessos i costes que reclama. És per això que els responsables de la Caixa de Solidaritat consideren aquests interessos i costes “un nou abús que cal denunciar en aquesta croada de repressió econòmica del Tribunal de Comptes”. A través d’un comunicat, la Caixa demana que, per poder seguir donant suport a les persones represaliades en la lluita contra la vulneració dels drets democràtics i polítics, se segueixi fent aportacions a la Caixa de Solidaritat com fins ara.

La reclamació de 4 milions sense resposta

La Caixa de Solidaritat reclama, sense èxit, al jutjat número 13 el retorn de 4 milions d’euros que s’han doblat en dos tribunals. El procediment pel referèndum de l’1-O està encara en procés i el Tribunal de Cuentas va fer consignar 4.146.274 euros que van ser aportats per la Caixa de Solidaritat. Tanmateix, al jutjat 13, ja s’hi havien dipositat 5,8 milions (5 la Caixa, 700.000 ERC i 100.000 l’Associació Catalana dels Drets Civils) que cobrien aquests fets i altres, per la qual cosa es va denunciar que hi ha quasi 4 milions dipositats en dos tribunals diferents per la responsabilitat civil dels mateixos conceptes. “És un fet injust i injustificable i contrari a les normes procedimentals”, denuncien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer