Societat

Els Mags tornen a fer-se seus els carrers gironins

La majoria de poblacions recuperen les desfilades, tot i que adaptades a la nova realitat i pendents del Procicat

Molts dels recorreguts s’allarguen per evitar aglomeracions de gent

Les entitats organitzadores de les cavalcades dels Tres Reis arreu de les comarques gironines treballen durament per enllestir el disseny de la rebuda d’aquests personatges màgics. La majoria recuperen les desfilades, però adaptades a la nova realitat. A Salt treballen en “una fórmula mixta” amb adaptacions i possibles canvis de recorregut per garantir un esdeveniment amb menys concentracions de públic. A Llagostera volen fer una cavalcada pels carrers tal com es feia abans de la pandèmia amb un itinerari una mica més llarg fins a la plaça Catalunya, però no es tiraran caramels. En el cas de Quart, el campament reial s’establirà a la plaça de les Terrisseres i l’arribada dels Reis es festejarà amb xocolatada i tamborinada. A la nit, els patges passaran per les cases a deixar regals. A Bescanó, els nens podran deixar les cartes a la plaça de les Nacions. La cavalcada conclourà el seu itinerari al polivalent –l’accés serà amb cita prèvia–on hi haurà l’adoració i l’entrega d’ofrenes. A Cassà també han planificat uns Reis prepandèmia. El campament reial s’instal·larà al parc de l’Estació, previ a la cavalcada, que es tancarà amb una recepció reial a la plaça de la Coma.

A Sarrià de Ter hi haurà campament reial dos dies al parc de la Cooperativa, des d’on sortirà la cavalcada pel municipi fins a l’ajuntament. A Sant Gregori, pendent de les mesures de seguretat, hi haurà un recorregut reial i la recepció a la plaça Macià.

La normalitat, ara per ara, és el que es preveu i es busca per a les cavalcades a l’Alt i el Baix Empordà. La Bisbal, Palamós, Figueres o Roses, per citar poblacions importants, tenen a punt tot el dispositiu, que vol preservar al màxim  una normalitat que ha costat molt d’aconseguir. Tot i les certeses amb programes ja enllestits, com ara a Cruïlles-Monells i Sant Sadurní de l’Heura, a la majoria de poblacions tots els organitzadors coincideixen a destacar el paper que tindrà, novament, el Procicat i les possibles noves directrius. A Sant Feliu de Guíxols o Blanes treballen per recuperar la normalitat. Malgrat això, al municipi guixolenc esperen el Procicat i, en el cas de Blanes, ja compten que reduiran el nombre de 350 figurants a uns 200, i al final del recorregut, des del port fins a l’ajuntament, no hi haurà llançament de caramels.

A Banyoles es recupera la cavalcada dels Tres Reis, però aquests no faran la seva arribada en barca des de l’estany. El punt de sortida serà el camp de futbol vell. A Olot, el Centre Catòlic també recupera la cavalcada amb més de 300 patges i torna al format habitual del campament reial a la plaça Clarà els dies previs.

A Ripoll, l’organització ha fet una crida als que han nascut abans del 2009 per trobar voluntaris per al seguici. I a Puigcerdà hi haurà el campament del patge Fumera i la cavalcada sortirà de l’estació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona