Societat

tromba d'aigua al litoral tarragoní

Els bombers reben un centenar d'avisos a causa de l'aiguat

Tallen algunes carreteres per l'acumulació d'aigua a Altafulla i Cunit, i l'A-7 s'inunda a l'Ametlla de Mar

Un tros de balcó cau sobre un cotxe a Reus

De sud a nord, una forta tempesta amb aparell elèctric va recórrer les comarques tarragonines a partir d'ahir al migdia. L'aiguat va afectar sobretot les comarques del litoral, amb registres que van superar el 70 litres a municipis com Torredembarra i van arribar als 73 litres a l'Arboç, als 80 litres per metre quadrat a Creixell o als 83 a Deltebre. A les Terres de l'Ebre, on al tromba d'aigua va deixar 68 litres a l'Illa de Buda, també van tenir problemes amb els llamps, que van entrar a un parell d'habitatges. Algunes comarques no van registrar tanta precipitació, com és el cas del Baix Camp, on per exemple a Pratdip es van recollir 21 litres per metre quadrat i les Borges del Camp 42.

L'aiguat va obligar els bombers de la Generalitat a fer nombroses sortides, la majoria per inundacions de baixos, entre la una del migdia i les cinc de la tarda. La centraleta del cos va rebre més d'un centenar d'avisos de veïns per caiguda de branques, neteja de vies afectades i inundacions a soterranis. Al Càmping Tamarit, d'Altafulla, dues dotacions de bombers van treure uns turistes d'una caravana, ja que l'alt nivell de l'aigua els impedia sortir del vehicle i els carrers del municipi van quedar negats d'aigua. A Reus, un tros de balcó d'una casa del carrer Peníscola va caure sobre un cotxe, sense que hi haguessin ferits.

L'acumulació d'aigua també crear problemes de circulació, obligant a tallar, en tots dos sentits, l'N-340 a Altafulla. Els cotxes es van desviar per l'autopista, des de les 5 fins a les 7 de la tarda. La visibilitat en aquesta via era molt reduïda entre Tarragona i Vilafranca. Igualment, també es va haver de tallar la C31 a l'altura de Cunit, i la T-210 a Torredembarra, segons el Servei Català de Trànsit.

LA XIFRA

50
van ser les sortides
dels bombers a les comarques tarragonines. La majoria per petites inundacions de baixos i soterranis.

Suspenen el Cambrirock i Sabina

La pluja va obligar l'organització del Cambrirock a suspendre el primer concert del festival, amb Mägo de Oz, Kota Zero, Uzzhüai i Killus, però les entrades es tornaran a partir de dilluns. A Deltebre, l'Ajuntament també va optar per suspendre el concert de Joaquín Sabina, per al qual ja s'està buscant una altra data per abans de l'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès

La Societat Cercle Calongí celebra el seu centenari

CALONGE i ST. ANTONI

La sequera afecta 66.500 hectàrees de boscos, el doble que les del 2022

BRUNYOLA
enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA