Societat

La pandèmia no remet i assoleix un nou rècord de contagis, amb 47.870 casos

El Departament de Salut declara 101 morts, que no vol dir que s’hagin produït en les últimes hores

Ahir hi havia 529 persones a les UCI

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir dilluns que per saber si hem arribat al pic de la sisena onada caldrà esperar a finals de setmana. Va parlar de “dies clau” i va demanar “prudència”. Després d’algunes jornades, poques, amb els contagis continguts, ahir es va tornar a revertir aquesta tendència i el Departament de Salut va notificar 47.870 casos, un nou rècord des de l’inici de la pandèmia. És cert que aquest repunt es produeix sempre els dimarts, perquè el cap de setmana s’acostumen a notificar menys casos, però tot i així és una xifra prou elevada per continuar sent prudents pel que fa als pronòstics.

I més si es van declarar 55 ingressos més a planta (ja n’hi ha 2.672) i set crítics més a les UCI, on continuen ingressats 529 malalts. Ahir, a més, el departament va actualitzar el nombre de defuncions, amb la notificació de 101 morts més, que en cap cas vol dir que s’hagin produït en les últimes hores, sinó que han estat reportades justament ara per les funeràries i corresponen, per tant, a dies passats. Tot i així, aquesta xifra eleva el nombre total de defuncions per covid a Catalunya fins a un total de 25.149.

Pel que fa als indicadors, l’Rt, que mesura la velocitat de transmissió, va baixar dues centèsimes i es va situar en 1,23 punts, mentre que la incidència acumulada en set dies va continuar pujant, de 2.569,34 a 2.612,67 casos per cada 100.000 habitants. La incidència en catorze dies va créixer de 4.477,17 a 4.606,47 casos per cada 100.000 habitants. El 23,38% de les proves de l’última setmana han donat positiu.

El Departament d’Ensenyament va declarar ahir 12.443 positius més acumulats aquest curs i el total ja arriba als 204.349. Dels quals, 173.312 són alumnes, 11.238 més que dilluns; 30.946, docents i personal d’administració i serveis, 1.203 més que dilluns, i 91, personal extern. Ahir hi havia un total de 80 grups escolars confinats d’uns 72.000, set més que en el darrer balanç, i 85.319 persones en situació de quarantena, 4.506 més que en el balanç anterior. A més, hi ha quatre centres tancats completament a l’Alt Urgell, la Selva, el Vallès Occidental i el Baix Camp. En els darrers deu dies, hi ha hagut 87.803 positius. El físic i investigador Àlex Arenas, membre també del comitè d’experts que assessora el govern en matèria de covid, va tornar a responsabilitzar a través de Twitter d’aquest nou increment de casos als centres docents el “nou protocol a les escoles i la reducció de dies d’aïllament”.

LA XIFRA

101
morts
va notificar ahir el Departament de Salut. No corresponen a defuncions de les últimes hores.

Dubtes sobre la quarta dosi

L’Agència Europea del Medicament (EMA, segons la sigla en anglès) veu “raonable” administrar la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a persones immunodeprimides, però ara per ara no té “evidències” que sigui necessària en la població general.

Així ho va assegurar ahir el cap de vacunes de l’EMA, Marco Cavalieri, després d’admetre que encara no hi ha prou dades sobre la quarta dosi. A més, Cavalieri va advertir que no es poden posar dosis de reforç indefinidament, perquè no és “sostenible” i pot reduir el nivell d’anticossos contra el virus.

Per Cavalieri, en cas que finalment es demostri necessari rebre una dosi de la vacuna cada cert temps, les inoculacions es podrien fer a l’inici de l’hivern, com es fa amb la grip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró