Societat

Nit de Bosc, a punt per obrir l’estiu musical banyolí

El popular festival del barri de Can Puig, que arriba a la seva vintena edició, tindrà lloc divendres i dissabte

Si bé l’Aphònica acapara l’atenció de l’activitat musical, l’estiu cultural de Banyoles donarà molt més de si. Entre festivals i les propostes de la biblioteca, l’arxiu i els museus, hi ha una seixantena d’activitats. Quant a festivals, i a banda de l’esmentat de “la Veu de Banyoles” (24, 25 i 26 d’aquest mes), la llista l’obre Nit de Bosc, al barri de Can Puig, que aquest divendres i dissabte complirà la seva edició número 20. La primera jornada arrencarà a les 21.30 h amb els concerts de Distòpic, Filles Europees, Bicèfal Project i Roko Banana i amb el Dj Pompeu Samurai II. Per a la nit del dissabte, a partir de les 21h, s’han previst concerts d’El Güeno, Aya, Alérgicas al Polen i Nativa, i en acabat serà el torn del Dj Insu. És una programació que s’ha mirat de reforçar, després de les restriccions dels anteriors dos anys, van dir ahir Erik Varón i Pau Pagès, en la presentació d’aquesta Nit de Bosc.

L’oferta de festivals d’estiu seguirà amb l’Ethno Catalonia (del 24 de juliol a l’1 d’agost); l’aplec de la sardana (2 de juliol), el festival folklòric (9 de juliol), el Troba’m de màgia (4 de setembre) i les festes d’agost (o festa major petita).

Més que música

Entre altres activitats, la biblioteca portarà una part del seu fons a la zona de bany de la Caseta de Fusta, que també serà l’escenari estiuenc de l’Hora del Conte, i per al juliol s’ha organitzat el cicle Lletres al claustre, dedicat aquest cop als autors de l’antiga Grècia. Quant als museus, aquest cap de setmana hi haurà visites guiades als jaciments de Vilauba i la Draga, en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia. L’Arxiu Comarcal, de la seva banda, ha previst per la Diada la conferència Conspiració contra Catalunya, de l’historiador italià Stephano Cingolani, autor de Pseudohistòria contra Catalunya (Eumo Ed.). A Can Tarradas i a l’Eat Art de la Fundació Coromina seguirà oberta l’exposició Escultures transitables sobre l’obra de l’arquitecte banyolí Josep Miàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella