Societat

Les reformes no acaben d'estende's a Can Pepet

La notícia del lector

Els veïns de la urbanització de Can Pepet, a Viladecavalls, encara tenen forces per seguir reivindicant que es duguin a terme les reformes necessàries perquè es pugui, definitivament, consolidar aquest sector. Ja fa més de 30 anys que van iniciar els tràmits perquè la zona fos urbanitzable i, des d'aleshores, només s'hi han fet les reformes mínimes.
L'Ajuntament del municipi va iniciar la setmana passada la col·locació de l'enllumenat a Can Pepet, però els veïns consideren que és un pas insuficient. Aquesta reforma només és una actuació prèvia al projecte d'urbanització que el consistori ha previst en aquest nucli.

El pla parcial permetrà al sector disposar d'una estructura sòlida de carreteres pavimentades, clavegueram o zones verdes. Però, malauradament, aquest projecte encara no ha estat executat, perquè segueix pendent de la revisió per part de la direcció general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat. Per això, l'alcalde de Viladecavalls, Sebastià Homs, ha assegurat que "els treballs definitius no s'iniciaran fins a l'últim trimestre de l'any vinent".

 Homs ha defensat que "des de l'Ajuntament no podem fer res per urbanitzar ara mateix aquesta zona, per tant, tot recau en els tràmits administratius, que inevitablement es queden estancats a la Generalitat".

Les 27 famílies de Can Pepet, però, ja estan cansades d'esperar i demanen solucions immediates. El president de l'Associació de Veïns d'aquesta urbanització, José María Sánchez, ha assegurat que "només fan que retardar la data d'execució del pla parcial i els veïns, en aquests moments, no estem vivint en unes condicions dignes".

Urbanitzar la zona de Can Pepet, que es limita al clavegueram i a la pavimentació dels carrers, costarà uns dos milions d'euros. Segons ha explicat Sánchez, "el preu ens sembla desorbitat". Molts dels veïns del sector són pensionistes o jubilats, per tant, és complicat que puguin arribar a pagar aquesta xifra".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la trucada de José M. Sánchez, president de l'AV Can Pepet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La fiscalia detecta un augment del 35% dels delictes d’odi a la demarcació

GIRONA
societat

Bateria de mesures per aconseguir habitatge assequible

barcelona
canvi climàtic

Catalunya s’escalfa 1,9ºC des del 1950

barcelona
societat

Demanen que les polítiques d’habitatge s’adaptin a la realitat l’Alt Pirineu

Sort

Creen un laboratori audiovisual per fomentar la creació

GIRONA
La Vall d’en Bas

Presentada la mascota del club de futbol, en o la Panotxa

La Vall d’en Bas
Societat

Afectacions al trànsit a partir de dilluns a les costes del Garraf per unes obres

Sitges
CASSÀ DE LA SELVA

Remodelaran el carrer del Molí amb una subvenció de l’ACA

CASSÀ DE LA SELVA
Societat

El parc del Montseny tanca l’accés a antigues mines per protegir els ratpenats i evitar accidents

Montseny