Societat

Els cinc detinguts per la mort del nadó passen a disposició del jutge acusats d'homicidi pels Mossos

L'autòpsia també ha revelat que havia estat objecte de violència en anteriors ocasions. Els detinguts, veïns de Vilanova i de nacionalitat espanyola, són la mare, Yazmina F.N., de 18 anys; el pare d'aquesta i avi del nen, Juan F.L., de 47 anys; la parella de l'avi, Maria de la Sierra A.M., de 21 anys; la mare d'aquesta noia, Maria de la Sierra M.C., de 45 anys; i el seu company sentimental, Antonio F.P., de 44 anys.

La policia catalana va realitzar aquest dilluns a la tarda un dels dos escorcolls que tenia previstos en un domicili del carrer Pare Garí de Vilanova, on va trobar indicis suficients sobre el cas, de manera que no va caldre fer el segon. Es tractava de l'habitatge on es trobava el petit abans de ser traslladat pels familiars i la Policia Local a l'hospital comarcal Sant Antoni Abat, on va ingressar cadàver. El nadó estava a càrrec de la mare de la companya sentimental de l'avi i de la seva parella. Tot i això, qui va demanar auxili va ser l'avi del menor, avisat suposadament per aquests.

La Conselleria d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat es presentarà com a acusació popular en el cas. La titular d'aquest departament, Carme Capdevila, va fer ahir una crida que es denunciïn els casos de maltractaments infantils i va afegir que "la sensibilització que la societat té avui en els casos de violència masclista hauria d'existir també" en els casos de violència infantil, "i evitar així desenllaços traumàtics com el de Vilanova".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.