Societat

Denuncien una llicència d’obres en un paratge natural de Pals

Salvem la Platja de Pals denuncia que l’Ajuntament permeti destrossar una duna única a Catalunya per edificar-hi

La plataforma ecologista Salvem la Platja de Pals denuncia que l’Ajuntament hagi concedit una llicència d’obres en un paratge natural. En concret, es tracta d’una continental fixada amb pi pinyer i d’uns 30 metres d’alçada, que forma part de l’Hàbitat d’Interès Comunitari Prioritari, i on està previst construir un edifici plurifamiliar amb divuit pisos. “Són les darreres pinedes sobre dunes a Catalunya” explica a l’ACN el portaveu de Salvem la Platja de Pals, Pau Bosch: “Són úniques a la Península”, detalla. “Tot aquest planejament no ha passat per una avaluació ambiental”, continua explicant i està convençut que “l’ajuntament està endarrerint la redacció del nou pla general, perquè no la passaria”.

Per la seva banda, l’alcalde de Pals, Carles Pi, ho justifica dient que “l’atorgament de llicències urbanístiques és un acte reglat i si es reuneixen els requisits, l’Ajuntament està obligat a atorgar-la”. La presidenta de SOS Costa Brava, Irene Gisbert, critica el que considera una “falta de sensibilitat de l’Ajuntament de Pals envers el seu paisatge” i alerta que “s’està malmetent també l’hàbitat d’espècies en perill d’extinció que en depenen”. L’alcalde de Pals assegura que aquesta duna on s’estan fent les obres “no està inclosa en cap pla especial d’interès natural, ni Xarxa Natura 2000, ni espai natural de protecció especial”.

De moment les màquines excavadores ja han accedit a la zona i han talat la majoria de pins que fixaven la duna. També s’hi ha construït una bassa de laminació per recollir les aigües pluvials i els fonaments del nou edifici.

El pla urbanístic antic permet construir sobre espais naturals d’interès, com és el cas d’una duna gegant única que es troba ubicada en una parcel·la entre el camí de la Torre Mora i la GIV-6502. La llicència d’obres sobre aquest terreny, que ha concedit l’ajuntament al promotor, permet aixecar-hi divuit habitatges en un primer edifici plurifamiliar. Més endavant, se’n podran construir set més en un segon edifici al costat d’aquest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat