Societat

Bernadet: “No som una societat madura pel que fa als abusos sexuals”

La fundació Vicki Bernadet demana més formació i que “la prevenció sigui curricular”

El 80% dels casos es donen en l’àmbit familiar i el 20% en entorns de confiança

La Fundació Vicki Bernadet treballa des de l’any 1997 en l’atenció, prevenció, formació o sensibilització dels abusos sexuals, però les víctimes tenen moltes dificultats per trencar el seu silenci, per explicar les seves experiències, perquè com ha denunciat avui la seva presidenta, Vicki Bernadet, “diuen que se senten més segures si callen que si parlen”. Bernadet, que ha comparegut a la Comissió d’Investigació sobre la Pederàstia a l’Església del Parlament de Catalunya, ha dit rotundament que “alguna cosa estem fent malament” i que “no som una societat madura pel que fa als abusos” si les persones que els pateixen tenen dificultats per explicar el que els hi passa. “ No són motivadors ni donen esperances”, ha lamentat Bernadet, que considera imprescindible que hi hagi més formació per detectar i frenar els abusos a menors i que “la prevenció sigui curricular”, amb professionals preparats.

“Necessitem fer entendre que treballar amb infància demana una responsabilitat extra: cura i protecció”, ha afegit al seu torn la psicòloga Pilar Polo. A banda, l’entitat ha alertat també de la quantitat de casos d’abús entre menors i ha reclamat un protocol diferent per aquests. Així mateix, Bernadet ha demanat acabar amb la prescripció dels casos.

Durant la compareixença, la fundació ha donat algunes xifres, segons les quals el 80% dels casos d’abusos es donen l’àmbit familiar, i el 20% restant en entorns de confiança, com poden ser l’escola o les extraescolars. D’aquests, alerta la Fundació, el 90% no s’expliquen fins l’edat adulta. Entre les raons, l’entitat apunta a la manca d’una xarxa de seguretat o un entorn familiar sensibilitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona