Societat

canvi climàtic

Prop d’un centenar de persones moren per una onada de calor a l’Índia

S’han registrat temperatures de fins a 45 graus

Gairebé un centenar de persones han mort i més de 450 han hagut de rebre atenció mèdica a l’hospital per l’onada de calor que estan patint els estats indis de Bihar i Uttar Pradesh, al nord del país, que s’ha accentuat en els darrers dos dies, en què s’han registrat temperatures de fins a 45 graus. Segons informen les agències internacionals, 45 persones han mort en els últims tres dies a l’estat de Bihar i 54 més a Ballia, el municipi més afectat del veí Uttar Pradesh, on el mercuri dels termòmetres s’ha enfilat fins a 42 graus.

La majoria de les víctimes eren persones de més de 60 anys amb malalties cròniques que es van complicar a causa de les elevades temperatures, una perllongada exposició al sol o deshidratació, ha indicat a l’agència Efe l’oficina de la Superintendència de l’Hospital del districte Balia, on s’han registrat les morts. La temperatura mitjana en el districte de Ballia ha estat oscil·lant entre 40 i 45 graus en els darrers dies.

Segons un estudi publicat el 2021 per meteoròlegs indis, més de 17.000 persones han mort en els darrers cinquanta anys a causa de fenòmens meteorològics extrems, com les onades de calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.