Societat

Investiguen dos porters d’una discoteca per impedir l’accés per motius xenòfobs

Dos treballadors més han estat denunciats per impedir l’entrada d’un gos pigall en un altre local

Els Mossos d’Esquadra investiguen dos controladors d’una discoteca de Sant Quirze del Vallès que haurien comès delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques en no deixar accedir a l’interior de la sala dues noies i un noi per motius xenòfobs.

Segons informa la policia catalana, els Mossos van investigar denúncies i incidents registrats a la discoteca que indicaven conductes xenòfobes i racistes ja que els dos treballadors no permetien l’accés de persones per motius d’origen o color de pell.

La investigació ha permès verificar aquestes informacions i identificar dos controladors de la discoteca com a presumptes autors d’alguns d’aquests fets delictius, que van tenir lloc a finals del 2021 i durant el 2022. A més, en alguns casos els controladors van negar el full de reclamacions a les persones afectades.

Els Mossos també han comunicat que han citat com a investigats dos treballadors més d’un altre establiment per haver impedit l’accés a una persona invident acompanyada d’una amiga seva i del seu gos pigall, a la ciutat de Barcelona, al·legant que no hi podien entrar gossos. . Tot i les explicacions de víctima i testimoni dient que un gos pigall pot entrar en aquell tipus d’establiments, les dues persones no ho van permetre.

La Fiscalia de delictes d’odi i discriminació va requerir que s’investiguessin els fets. La investigació ha conclòs que es tracta d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, i en concret per denegació de prestacions de caràcter privat, en la seva vessant de discapacitat sensorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot