Societat

Taxis sense taxistes, un problema per als veïns

La notícia del lector

A la cantonada dels carrers Còrsega i Padilla hi ha una parada de taxis però, paradoxalment, és un lloc complicat per trobar un taxi lliure.

"La parada està contínuament plena de taxis aparcats però no hi ha mai cap conductor", assegura la Montse Padró. Els seus pares, ja grans, viuen al costat mateix de la cantonada i quan han d'agafar un taxi els costa molt trobar-ne un. "El problema és que els taxis que passen pel carrer Còrsega no paren quan els avises perquè pensen que ja hi ha taxis a la parada", assegura.
Pel que sembla aquesta parada s'ha convertit en una dificultat per més d'un veí. "A les hores punta hi pot haver fins a dues o tres persones esperant un taxi", explica la Montse. Josefina Zarroca, veïna del barri, assegura desesperada que també s'hi ha trobat: "L'altre dia vaig parar un taxi i sort que li vaig poder fer veure al taxista que no hi havia ningú a la parada, que si no, no m'hauria deixat agafar el taxi!".

"Fins fa un parell d'anys això mateix passava una cantonada més enllà, a Còrsega amb Lepant", assegura la Montse. "La veritat és que no entenc on van, abans anaven a un bar que hi havia al carrer Lepant, però jo diria que el van tancar", afegeix.

El bar, però, no està tancat. És un establiment que des de fa dècades és un punt de trobada per a molts taxistes. Quan algú hi entra els altres el saluden pel nom i entre ells, potser, es donen algun copet a l'esquena. Gairebé tots es coneixen i entre la clientela hi ha molts taxistes que hi paren a descansar. Obren a quarts de vuit del matí i tanquen a quarts de nou del vespre i, segons diuen, tant el tracte com el menjar, especialment el lacón, és de gran qualitat.

Els taxistes del bar reconeixen que es troben sovint al bar i que algun cop han deixat el taxi a la parada en qüestió però neguen que estigui sempre plena. "On se suposa que hem de parar quan hem de fer un cafè o anar al lavabo?", es pregunta Basilio Ratón, taxista des de fa 40 anys. D'altra banda assegura que el col·lectiu està constantment en tensió "per culpa del trànsit, les motos, els clients i ara les bicicletes" i que és "saludable i necessari" parar de tant en tant per desconnectar.

Però segons fonts de l'Institut Metropolità del Taxi "les parades són per donar un servei a l'usuari" i asseguren que "el Reglament Metropolità del Taxi especifica ben clarament que a les parades no s'hi pot aparcar".

Poques multes
Però fonts de la Guàrdia Urbana confessen que poques vegades es denuncien taxis per aquest motiu. Argumenten que "s'ha de prioritzar i denunciar estacionaments que causin més problemes de circulació", com per exemple aparcaments en doble fila en carrers cèntrics o hores punta".

Tot i això reconeixen que "és un fet denunciable" -la multa equivaldria a la de qualsevol altre cotxe per aparcar malament-, i recorden que "si és un fet continuat qualsevol ciutadà ho pot denunciar trucant a la Guàrdia Urbana".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la carta de Montse Prats, veïna de l'Eixample.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pia Seriñana Torrents
Alcaldessa de Cadaqués (Fem)

“El POUM serà una eina clau per avançar els propers anys”

Cadaqués
Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària
ADMINISTRACIONS

Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària

figueres
GIRONA

Deu entitats veïnals reclamen planificar millor l’aplicació del porta a porta

girona

Una seixantena d’‘influencers’ espanyols visiten la Costa Brava

roses
SUCCESSOS

Els estudiants tancaran els accessos a la UPF en suport a Gaza

Barcelona
societat

Presenten una guia per a famílies amb fills amb tartamudesa

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Alliberen 28 tortugues marines al delta de l’Ebre

La Ràpita
SERVEIS

El Govern reforça el suport a les comarques que acullen temporers en situació vulnerable

Lleida

Les obres de millora a la C-65 provoquen quilòmetres de lentitud

quart