Societat

TECNOLOGIA

Zuckerberg desafia Twitter amb Threads i anuncia deu milions de descàrregues en les primeres hores

La nova xarxa social no serà accessible a països de la UE per dificultats amb les lleis de protecció de dades ni als telèfons Android

Mark Zuckerberg, president de Meta, ha desafiat Twitter i ha llançat la matinada d’aquest dijous una nova xarxa social, Threads, amb la qual vol fer la competència a la del popular ocellet. En les primeres set hores, ja s’han produït deu milions de descàrregues de Threads, segons ha anunciat el mateix Zuckerberg al seu compte de la nova xarxa social, on es fa dir ‘Zuck’.

Threads, les descàrregues de la qual van començar aquest dimecres amb alguns problemes tècnics, vol convertir-se, amb el temps, en una plataforma més gran que Twitter i per això necessita seguir sent “amigable”, segons Zuckerberg. “Hauria de ser una aplicació de converses públiques amb més de mil milions d’usuaris”, ha declarat el propietari de Meta abans del llançament. Threats està disponible a un centenar de països, però, neix amb dos grans inconvenients: no serà accessible a països de la UE per dificultats amb les lleis de protecció de dades ni als telèfons Android.

La nova xarxa social, que està vinculada a Instagram mantenint-ne el nom d’usuari, té una interfície molt similar a la de Twitter, però més simple, ja que els missatges s’agrupen en dues pestanyes, la de fils (com la de piulades) i la de respostes i els missatges poden rebre agradaments, comentaris i reenviaments i també es poden compartir.

El llançament de la nova xarxa social de Meta —que també és propietària de Facebook, Instagram i WhatsApp— feia temps que estava en desenvolupament i sembla que l’equip de Zuckerberg l’ha accelerat com a resposta a les restriccions anunciades per Twitter al nombre de lectors de piulades diàries i als continguts en obert. Els usuaris de la xarxa social de l’ocellet han mostrat la seva indignació diversos cops des que el multimilionari Elon Musk va comprar l’empresa l’any passat i ha imposat diversos canvis —com cobrar pels comptes verificades i limitar-ne l’ús diari per combatre els bots— per intentar rendibilitzar-la.

La reacció de Musk

Des que es va anunciar el llançament de Threads, tant el cofundador de Twitter, Jack Dorsey, com el mateix Musk han alertat sobre suposats problemes de la nova xarxa social de Meta, de la qual van dir que obtindrà tota mena de dades sensibles dels usuaris, incloent-hi la identitat, l’estat de salut i forma física, les finances o els contactes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES