Societat

Una primera inspecció descarta danys als habitatges de Viladecavalls afectats per l'esfondrament d'un mur

Avui al matí han començat els treballs per fer un estudi geotècnic que determinarà amb exactitud l'estat del subsòl del tram del carrer Major de Viladecavalls, que va resultar afectat per la caiguda de part d'un mur de contenció d'una obra privada com a conseqüència de les pluges dels darrers dies.

Els fets van passar dissabte a la nit i com a mesura preventiva es va determinar el desallotjament d'una vintena de veïns d'aquest carrer, que encara no han pogut tornar a casa. L'ajuntament els ha facilitat allotjament en un parell d'hotels mentre durin les inspeccions, tot i que alguns s'han instal·lat a casa de familiars, mentre no puguin tornar a casa. El consistori ha convocat aquest vespre una reunió amb els veïns afectats per informar-los sobre l'estat dels treballs.

El primer tinent d'alcalde de Viladecavalls, Paco Vega, ha explicat que "en una primera inspecció superficial s'ha vist que la zona és consistent i no hi haurà problemes pel que fa a l'estabilitat dels habitatges". Tot i això, durant el dia d'avui es farà una prova que permetrà determinar "l'estat recent del subsòl i si els veïns poden tornar a casa amb garanties".
L'ajuntament també ha instat l'empresa privada responsable del mur que s'ha esfondrat "que apuntali el mur que ha cedit i que comenci les obres per descarregar-ne el pes", explica Vega.

El regidor també ha assegurat que les obres s'estaven fent amb el permís municipal corresponent i que "el mur no ha cedit perquè s'hagi fet més gran del degut". Segons el consistori, l'empresa ha començat a treballar per solucionar els desperfectes des del mateix dissabte a la nit.

Com a conseqüència del descalçament del mur, la primera part del carrer Major, uns 10 metres, ha resultat afectada i està tallada a la circulació de vehicles i vianants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.