Societat

canvi climàtic

Les temperatures infernals asfixien el sud dels EUA i donen una treva a Europa

Al Vell Continent la calor extrema deixa pas a fortes tempestes

L’onada de calor que aquests dies ha arrasat mig món s’estén encara per gran part del sud dels Estats Units, s’espera que arribi al nord de Mèxic i que continuï fins a la setmana que ve, mentre a Europa les temperatures infernals han donat pas a episodis de tempestes extremes. I és que aquest atípic estiu boreal, explica l’agència Efe està deixant altres fenòmens meteorològics intensos i, així, i després de temperatures de rècord al començament de setmana, un virulent temporal amb calamarsa de grans dimensions, pluja i vents de més de 140 quilòmetres per hora ha deixat aquest dijous 110 ferits al Vèneto, Itàlia.

El vent i la pedra, que ha arribat a tenir la mida de pilotes de tennis, ha provocat a més importants danys materials en vehicles, teulades, arbres de zones urbanes, hivernacles, cultius i boscos a la zona de Treviso, Pàdua i Venècia, informa el diari italià La repubblica. En el bosc de Cadore, a la frontera amb Àustria, un remolí ha tirat a terra centenars d’arbres. També a Europa, en aquest cas a Croàcia –que va viure a principis de setmana l’aclaparadora calor que aquests dies ha recorregut gran part d’Europa de la mà de l’anticicló Caront–, almenys tres persones van morir a última hora del dimecres i més d’una desena van resultar ferides en una gran tempesta que va assotar part del país i d’Eslovènia. La calor infernal que aquesta setmana ha asfixiat bona part d’Europa ha donat aquest dijous una treva i ciutats turístiques com Atenes, Venècia o Roma han aixecat les alertes que advertien del risc de sortir al carrer a les hores centrals del dia.

El canvi de climatologia ha ajudat a estabilitzar els focs que estaven ja a les portes d’Atenes. On no millora la situació és als Estats Units. I si hi ha un lloc al país on s’està vivint un “infern” aquest és Phoenix, a l’estat d’Arizona, la cinquena ciutat més poblada dels Estats Units i on els termòmetres porten una vintena de dies per sobre dels 43 graus, un rècord històric de jornades seguides d’altes temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA