Societat

SOCIETAT

Cues a la Costa Brava per la protesta i tall a la C-35

Més de dos centenars de veïns de les urbanitzacions Selva Brava i Font Bona, a Llagostera, van complir ahir l’amenaça de tallar una de les calçades de l’autovia de la Costa Brava Centre (C-35), al seu pas pel municipi, agreujant així el col·lapse de la via i la resta del traçat de tornada des dels municipis del Baix Empordà. Fins a 16 quilòmetres de retencions es van acumular a quarts de vuit del vespre, en un últim diumenge de juliol en què coincidien conductors que acaben vacances amb els que tornen de cap de setmana o després de la jornada de platja i litoral.

La protesta es va anunciar dijous arran dels talls i altres problemes del subministrament domèstic d’aigua que afecten les dues urbanitzacions des de fa anys, que s’han endurit aquest estiu. A les set de la tarda, i davant la mirada de diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, que havien rebut l’anunci de la convocatòria i l’havien autoritzat, els concentrats van envair la via, que a aquella hora ja registrava una circulació molt intensa en sentit cap a l’interior i Barcelona. Però el cos policial va optar per desviar el trànsit a través de les dues vies de servei paral·leles i va garantir una relativa fluïdesa. Altres conductors van optar per buscar alternatives habituals, per l’interior del nucli de Llagostera i anant a buscar les carreteres de Tossa i Caldes.

En espera d’obres

Els veïns concentrats van cridar consignes en contra de l’empresa concessionària Rec Madral, amb convenis de servei vigents però una xarxa precària, començant per la d’abastiment en alta pressió fins als dipòsits, que l’Ajuntament s’ha compromès a renovar abans de final d’any. L’anterior equip de govern (ERC-CUP) va tancar el mandat amb l’aprovació de l’expedient de les obres, per valor d’1,6 milions d’euros i amb un terç de l’import subvencionat per l’ACA. El nou equip de govern es compromet a executar “a partir del setembre, i abans no acabi aquest any”, segons deia la regidora d’Urbanitzacions, Mari Flores (Junts), a peu de manifestació.

Flores va representar el nou executiu municipal de Junts i PSC, en absència de l’alcalde, Narcís Llinàs. Sí que hi eren, igualment amb l’armilla groga, l’alcalde fins al mes passat, Toni Navarro (ERC), i el seu antecessor Fermí Santamaría, que presideix la junta de compensació encarregada d’enllestir la recepció de la urbanització de Fontbona, on els últims anys ja han renovat les canonades de distribució i el principal problema és que no els arriba l’aigua als dipòsits.

A Selva Brava, l’arribada d’aigua als dipòsits podria pal·liar les dificultats, però el problema afegit és la manca d’acord per acabar la urbanització, tot i que els veïns i el consistori reclamen a Rec Madral que repari avaries a la xarxa de subministrament en baixa. Els afectats, a banda de les molèsties de no poder-se dutxar, es queixen de les avaries que l’excés de calç de l’aigua provoquen en calderes, rentadores i rentavaixelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot