Societat

Olot tindrà la primera gegantona amb diversitat funcional de tot Catalunya

Té com a objectiu reivindicar la inclusió, visibilitzar la diversitat humana i es presentarà per primer cop en el marc de les Festes del Tura de la mà de la colla Els Marrinxos

Valenta, amb empenta, robusta i saludable. Etimològicament és el significat de Valèria, el nom escollit per designar la nova gegantona que tindrà la faràndula d’Olot. Impulsada per Integra i l’Escola d’Art de la ciutat, té com a objectiu reivindicar la inclusió, visibilitzar la diversitat humana i es presentarà per primer cop el 6 de setembre, en el marc de la cercavila de les Festes del Tura i de la mà de la colla Els Marrinxos. La nova gegantona, que s’ha construït amb materials sostenibles, representa una persona que va amb cadira de rodes i està adaptada perquè puguin portar-la persones amb discapacitat i sense. “Aquest projecte permet mostrar la diversitat funcional d’una manera natural i positiva; incloure aquest concepte dins del teixit social i cultural del territori garrotxí i reforçar aliances amb organismes de la ciutat sumant per la cultura olotina i la tradició cultural catalana”, assegura Núria Fité, directora general d’Integra.

Els cabeçuts i la gallarda, protagonistes del got de Festes

Per altra banda, a la roda de premsa d’aquest matí també s’ha presentat el got de festes d’aquest any, que té com a protagonistes els cabeçuts i la gallarda, obra d’Ivet Vilanova, alumna d’Il·lustració i Còmic de l’EME. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha apostat per reduir la petjada ecològica amb gots biodegradables fets amb pellofa d’arròs, 100% biodegradables, reutilitzables durant 2 anys i totalment ecològics. Aquesta edició se n’ha fet una producció de 36.000 unitats (330 ml) i, com és habitual, es podran adquirir al preu d’un euro, amb la consumició que es realitzi, a les barraques de les Festes del Tura.

Els Gegants de colors

Una altra novetat d’enguany són els Gegants de colors, la col·lecció dedicada als gegants d’Olot que ha creat l’Art Cristià. Es tracta de figures del gegant i la gegantessa realitzades en resina transparent i acolorida, amb un acabat amb sorra projectada. Es poden trobar en dues mides - de 15 i 25 cm - i estan inspirades en les tonalitats i colors de les flors del ram de la gegantessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En funcionament les càmeres a set pobles garrotxins per evitar robatoris

olot
LLANARS

La central hidràulica torna a funcionar després de quatre mesos d’aturada

LLANARS
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró